Zware loting voor Marjolein Buis op Roland Garros

PARIJS – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft het niet getroffen bij de loting voor Roland Garros. Op het laatste grandslamtoernooi van het jaar moet de 32-jarige Beuningse het in de eerste ronde opnemen tegen Yui Kamiji, de Japanse nummer 2 van de wereld. De wedstrijd staat morgen om 11.00 uur gepland.

Buis en Kamiji troffen elkaar tot nu toe 27 keer en de Japanse was daarin 23 keer de sterkste. De laatste overwinning van Buis dateert van 2016; uitgerekend op Roland Garros. Dat was in het jaar dat de Nederlandse nummer 4 van de wereld er met de titel op het Parijse gravel vandoor ging. “Het is een ontzettend zware loting”, erkent Buis. Met een knipoog voegt ze eraan toe: “Maar dat is het ook voor Yui! Ik ga hoe dan ook alles geven. Ik heb hier de afgelopen dagen goed getraind, sta de ballen lekker te raken. Ja, ik ben er klaar voor.”

Dubbelspel
In het dubbelspel stuit Buis ook op Kamiji, die ook daar als tweede geplaatst is. Buis speelt aan de zijde van de Française Charlotte Famin, Kamiji ziet de Britse Jordanne Whiley aan haar zijde. De eerste ronde in het dubbelspel wordt vrijdag gespeeld.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher.