World Team Cup 2019

Zondag 12 mei:
Afgelopen vrijdag ben ik met het Nederlands team afgereisd naar Israël, waar morgen de World Team Cup van start gaat. Het is de rolstoeltennis variant op de Davis Cup en de Fed Cup. Alle landenontmoetingen vinden in één week plaats. TeamNL is vertegenwoordigd bij zowel de dames, heren als de junioren.
Dit weekend hebben we getraind op het tennispark vlakbij Tel Aviv. Morgen mogen wij als dames nog een dag trainen en op dinsdag spelen we onze eerste wedstrijden. Tot die tijd moedigen wij onze landgenoten aan!
Ik heb er veel zin in. Het is mijn eerste WTC sinds 2016 en ik hoop net als toen met het damesteam de wereldtitel te kunnen pakken. Maar laten we niet te ver vooruit lopen: eerst moeten we de poulefase door zien te komen. We zitten in een poule met Amerika en Zwitserland.

We hebben er zin in!

Dinsdag 14 mei:
We hebben gewonnen! In drie wedstrijden hebben we maar twee games verloren, dus het was overtuigend tegen Zwitserland. Aniek en Diede speelden de singles en Micha en ik de dubbel.
Morgen gaan we aan de bak tegen Amerika. We starten om 10.30u Nederlandse tijd. De scores en wellicht ook beelden zijn te volgen via
https://isad.org.il/en/tournament-2019/.

Woensdag 15 mei:
Vandaag speelden we zoals gezegd tegen Amerika. Nadat Aniek en Diede hun singles zonder setverlies hadden gewonnen, deden Diede en ik samen het zelfde in het dubbelspel. Daarmee hebben we ons zonder setverlies geplaatst voor de halve finales! We zullen morgen aantreden tegen Zuid-Afrika vanaf 13.00u Nederlandse tijd.

Donderdag 16 mei:
We hebben de finale bereikt!!!
Vandaag speelden we de halve finale tegen Zuid-Afrika. Ik speelde de eerste single. Ik moest er even in komen, maar won daarna met 6-3 6-0. Diede speelde de tweede single en was vanaf het begin goed op dreef. Ze verloor slechts één game. Met twee singles op zak was de winst een feit en werd er niet meer gedubbeld. 
Morgen hebben we een trainingsdag. Zaterdag zullen we de finale spelen.

Vrijdag 17 mei:
Vandaag hebben we een goede trainingsdag gehad. We zijn klaar voor de finale morgen tegen Japan! We starten om 9.00u Nederlandse tijd. Jullie kunnen alle wedstrijden live bekijken op https://isad.org.il/en/tournament-2019. Eerst zal Aniek de baan op gaan voor een single, daarna Diede. Hopelijk is het daarna met 2-0 in ons voordeel beslist. In het geval van 1-1 zal een beslissende dubbel gespeeld worden.
Ik heb er zin in! Hopelijk wordt het een prachtige dag voor het damesteam.