US Open: rolstoeltennisster Buis opent tegen Italiaanse Capocci

Marjolein Buis met haar coach Wouter Kropman op de US Open (eigen foto)

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft het redelijk getroffen met de loting op de US Open in New York. Buis, zelf nummer 4 op de wereldranglijst, neemt het in de eerste ronde op tegen de Italiaanse Giulia Capocci, die 2 plaatsen lager staat. Het laatste Grand Slam van het jaar begint voor de 31-jarige Beuningse vanavond (Nederlandse tijd).

Buis en Capocci stonden in hun carrière al zes keer eerder tegenover elkaar. Beiden wonnen drie van die partijen. Samen bereikten ze eerder dit jaar de dubbelfinale op Wimbledon. Voor de Italiaanse wordt het haar debuut op het laatste Grand Slam van het jaar; Buis reikte in New York in zes deelnames drie keer tot de halve finales. “Ik wil zo ver mogelijk komen”, blikt Buis vooruit. “Ik begin hier met vertrouwen aan het toernooi. Ik heb de laatste maanden bewezen dat ik ook de speelsters boven me op de wereldranglijst kan verslaan.”

Dubbelspel
Dat vertrouwen is er ook in het dubbelspel. Buis speelt met de Amerikaanse Dana Mathewson aan haar zijde. Vanavond speelt het als tweede geplaatste koppel tegen de Duitse Sabine Ellerbrock en KG Montjane uit Zuid-Afrika. Deze wedstrijd staat gepland op baan 5, als derde partij na 18.00 uur (Nederlandse tijd).

“Dana en ik wonnen in april ons allereerste toernooi samen: de Japan Open”, blikt Buis terug. “Dat was ook een toernooi waar de beste koppels ter wereld aan mee doen. Natuurlijk willen we die lijn doorzetten. En wie weet krijgen we, met Dana als lokale favoriete, wat extra steun van het Amerikaanse publiek.”

Live scores
De wedstrijden van Buis zijn live te volgen via de website van de US Open.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher.