US Open 2020

Zondag 6 september:
Gisteren zijn Wouter en ik naar New York afgereisd. De reis verliep boven verwachting goed. Het vliegtuig was erg leeg en elke passagier had (minstens) een rij voor zichzelf alleen. Ik kon dus heerlijk relaxed reizen. De bagage is ook allemaal aangekomen en in de middag checkten we in in het hotel. Daar ondergingen we een COVID-19 test en op dit moment, zondagochtend, wacht ik in mijn hotelkamer op de uitslag. Als de uitslag negatief is mag ik later vandaag naar het tennispark. Tot die tijd moet ik in mijn kamer blijven. Helaas gaan de uren op dit moment wat traag voorbij, omdat ik al vanaf half vier vanmorgen wakker ben. Hopelijk laat het testresultaat niet lang op zich wachten!
Wat een bijzondere editie zal dit zijn. Een US Open om nooit te vergeten!

Maandag 7 september:
Na ruim 26 uur op onze kamers kregen we gisteren de verlossende woorden Test Negatief te horen en konden we nog even naar het park gaan om de boel te verkennen en een hapje te eten. Vanmorgen zijn we opnieuw getest op Corona, maar we hoeven de uitslag van die test niet in isolatie af te wachten. We hebben twee goede trainingssessies op de tennisbaan gemaakt. Ik ben tevreden voor zo’n eerste dag, zeker gezien het feit dat ik er twee korte nachten op een rij op heb zitten… 
Op het park is het in tegenstelling tot andere jaren bijna uitgestorven. Het is leuk om te zien dat ze overal zitjes hebben gemaakt waar spelers met hun begeleiders kunnen relaxen. Ook zijn er spellen zoals een pooltafel en midgetgolf te vinden waar we ons mee kunnen vermaken. Bij elk spel staat dan weer een US Open medewerker om het materiaal na gebruik te ontsmetten. Ook in het hotel zijn twee zalen ingericht met spellen, van airhockey tot een Pac-man spelcomputer, en er zijn binnen en buiten zitjes gemaakt. Over het hele park verspreid zijn QR-codes te vinden bij de zitjes. Als je die code scant met je telefoon, ga je naar de menukaart met alles wat je als speler aan eten en drinken kunt kopen. Je selecteert wat je wilt hebben, betaalt met je spelerskrediet of creditcard en iemand komt het eten naar je toe brengen. Wat een service! 
Morgenvroeg gaan we weer naar het park kom te trainen. En ook woensdag zal in het teken van trainen staan. Ik zal donderdag mijn eerste wedstrijd spelen. 

Donderdag 10 september:
Na drie dagen trainen was het vandaag tijd voor mijn eerste wedstrijd. Ik nam het in het enkelspel op tegen Dana Mathewson. Het zag er sinds gisteren naar uit dat we vanwege regen binnen zouden moeten spelen. Daarom had ik gisteren al binnen getraind en ook vanmorgen speelde ik binnen in. Maar toen klaarde het toch op, stopte de regen en konden we buiten van start gaan. Uiteindelijk konden we de hele wedstrijd buiten spelen zonder onderbreking. Ik zat er niet zo lekker in, ik was nogal gespannen en kon daardoor de ballen niet zo lekker versnellen als ik vooraf van plan was geweest. Gelukkig kon ik tijdens de wedstrijd mijn analytisch vermogen goed inzetten en mijn spelplan aanpassen aan het spel dat Dana liet zien. Gespannen maar slim spelend won ik de wedstrijd met 6-2 6-1. Een overwinning waar ik vanzelfsprekend erg blij mee ben! Morgenochtend speel ik de halve finale enkelspel tegen Diede de Groot. In de middag nemen we het aan de zelfde kant van het net in het dubbelspel samen op tegen Ohtani en Shuker. De wedstrijden zijn (als je een betaald account hebt) te bekijken via Eurosport en zoals altijd kun je de score live volgen op de website van de US Open. 
Normaal gesproken worden de suites rondom het centre court bevolkt door sponsoren. Dit jaar niet en daarom hebben alle spelers die nu nog in het toernooi zitten allemaal een eigen suite toebedeeld gekregen. Wat een fijne luxe! Een plek om me rustig terug te kunnen trekken om me voor te bereiden op een wedstrijd of te herstellen ervan. En vandaag konden Wouter en ik vanuit de suite mooi naar de wedstrijden op centre court kijken!

Zaterdag 12 september:
Het was een lange en wisselend succesvolle dag gisteren. In het enkelspel wist ik het Diede heel lastig te maken, maar de wedstrijd ging in drie sets verloren.
Later op de dag stonden we gelukkig naast elkaar in plaats van tegenover elkaar op de baan. En met succes! We verloren slechts één game tegen Ohtani en Shuker en spelen morgen de finale tegen Kamiji en Whiley. Deze wordt om 18.00u Nederlandse tijd gespeeld en zal te bekijken zijn via Eurosport Player. 

Groetjes Marjolein