US Open 2019

Woensdag 4 september:
Afgelopen zondag ben ik afgereisd naar New York, samen met mijn coach Wouter Kropman. Het is al weer de zevende keer dat ik mag deelnemen aan het Grand Slam toernooi US Open. Ik heb er heel veel zin in. 
Maandag regende het helaas, waardoor ik niet kon tennissen. Dan maar twee keer de fitness in :-).
Gisteren heb ik wel naar wens kunnen trainen en ook vandaag ging het hartstikke lekker. Ik ben klaar voor het toernooi! Dat begint morgen voor mij met de halve finale dubbelspel. Ik speel deze week met Dana Mathewson en we nemen het morgen op tegen Ellerbrock en Montjane. De stand zal live te volgen zijn via de website en app van de US Open. 

Groetjes Marjolein

Donderdag 5 september:
Vandaag ging het toernooi voor ons van start! Helaas verliep de dubbel niet zoals gehoopt. Ik heb goed staan spelen, maar Dana Mathewson en ik verloren de halve finale dubbelspel in drie sets van het sterk spelende koppel Ellerbrock/Montjane. 
Morgen speel ik de kwartfinale enkelspel tegen Capocci. 

Vrijdag 6 september:
Vanmorgen stond ik om 11.00 op de baan om in te spelen voor mijn single. Zo gezegd zo gedaan en daarna begon het wachten op het aflopen van de wedstrijd voor de mijne. Helaas kwamen de meiden voor mij niet ver vanwege regen. De regen hield helaas het grootste deel van de dag aan en rond zeven uur in de avond werd bekendgemaakt dat onze kwartfinale niet meer gespeeld zou worden. Hij is verplaatst naar 12.00 op zaterdag. De halve finales worden later op de dag gespeeld. De beide finales (enkelspel en dubbelspel) op zondag. 

Zaterdag 7 september:
Om 12.00 precies begonnen Giulia Capocci en ik aan onze kwartfinale. Ik verloor de eerste game, maar wist er vervolgens zes op een rij te winnen en pakte de eerste set. Ik liep uit naar 4-0 in de tweede, had op 5-1 een matchpoint dat ik niet wist te verzilveren en zag Giulia toen beangstigend terugkomen. Gelukkig voor mij eindigde Giulia de wedstrijd met twee dubbelfouten op een rij. Ik won met 6-1 6-4. 

Blijdschap en opluchting na de winst in de kwartfinale!

Slechts anderhalf uur later moest ik alweer de baan op voor de halve finale enkelspel. Helaas ging het niet zo lekker bij mij en bij Yui Kamiji wel. Ik verloor met 1-6 3-6. 
Helaas zit het toernooi er qua wedstrijden weer op voor mij. Ik mag blij zijn met de punten die ik gehaald heb in het enkelspel. Die zijn belangrijk voor de kwalificatie voor Tokio en voor de plaatsing in Tokio. Maar ook al is de halve finale halen op een Grand Slam een mooi resultaat, ik had natuurlijk veel liever de finale gehaald. Het dubbelspel resultaat was teleurstellend.
Al met al was het geen verkeerd Grand Slam jaar voor mij qua resultaten. Ik heb drie keer de halve finale enkelspel gehaald en drie keer de finale dubbelspel. Natuurlijk hoop ik altijd op meer dan dat, maar er zijn spelers die met minder genoegen moeten nemen. Vorig jaar bereikte ik niet een keer de halve finale in het enkelspel. Dus ik ben blij met hoe het dit jaar gegaan is. 
Morgen staan nog een tennistraining en fitnesstraining op mijn programma. Daarna zal ik mijn spullen weer moeten gaan inpakken, want maandagochtend reis ik af naar St. Louis voor het volgende toernooi. 

Bedankt voor de support die ik deze week gekregen heb. Het deed me zoals altijd goed!

Groetjes Marjolein