Hoe zit mijn rolstoel in elkaar?

Mijn tennisrolstoel is essentieel voor mij om te tennissen. Het is dan ook belangrijk dat hij in goede staat verkeert, zodat ik er zo optimaal mogelijk gebruik van kan maken. Bij de keuze voor mijn tennisrolstoel heb ik naar kwaliteit gekeken en heb ik me niet laten leiden door de prijs of de mogelijkheid tot sponsoring.

Frame
Ik koos voor het in mijn ogen kwalitatief beste merk, waarbij ik moet zeggen dat ik me alleen verdiept heb in de merken die in het westen op de markt zijn. De Aziaten spelen met andere merken en die ken ik niet goed. Het frame is van het merk Bromakin en volledig naar wens gemaakt. De meeste fabrikanten werken met standaardmaten, waarbij je bijvoorbeeld alleen per inch kunt opgegeven hoe breed, hoog et cetera je je frame wilt hebben. Bij Bromakin bouwen ze het frame tot op de millimeter naar wens.

Grote wielen
Bij de grote wielen heb ik gekozen voor het merk Spinergy. Deze wielen zijn erg sterk, behoeven geen onderhoud en gaan vele jaren mee. Qua hoepels (waarmee ik de wielen aandrijf) heb ik gekozen voor Q-grip. De meeste rolstoeltennissers rijden met aluminium hoepels, maar als je zoals ik een wat beperkte handfunctie hebt, kies je liever voor hoepels met meer grip. Na meerdere varianten geprobeerd te hebben, ben ik uitgekomen bij dit merk, dat ik in Amerika koop.

Kleine wieltjes
De kleine wieltjes op mijn stoel haal ik sinds een tijdje bij een online skateshop, die vanuit Denemarken de spullen verstuurt. Behalve dat de maat moet kloppen, speel ik ook graag met wieltjes van een bepaalde hardheid. Voorheen haalde ik knalgele wieltjes uit China, maar later vond ik mijn huidige oranje wieltjes, die mooi kleuren bij mijn huidige grote wielen. Ik haal bij de skateshop ook kogellagers, die van goede kwaliteit zijn.

 

Kuipje
Een heel belangrijk onderdeel van mijn rolstoel vormt het kuipje waarin ik zit (foto rechts). Hij is helemaal op maat gemaakt van carbon. Het kuipje is gebouwd en gesponsord door De Hoogstraat Orthopedietechniek en ik ben er ontzettend blij mee.

Ik zal er in een andere blog meer over vertellen!