St. Louis 2019

Woensdag 11 september:
Maandagochtend ben ik van New York naar St. Louis gevlogen, voor het laatste Super Series toernooi van het jaar. Het toernooi is gisteren van start gegaan, maar ik speelde vandaag pas mijn eerste wedstrijd. Ik won in het enkelspel met 6-0 6-3 van Manami Tanaka (JAP). Morgen staan twee kwartfinales op mijn programma. 
De laatste dagen ben ik druk geweest met een mankement aan mijn tennisrolstoel. Afgelopen weekend is een van mijn hoepels flink beschadigd geraakt, toen de rolstoel buiten mijn zicht van de tennisbaan terug naar de stalling werd gebracht. Ik heb direct nieuwe hoepels besteld, maar die kwamen helaas niet op tijd binnen. Gelukkig kon ik gisteren en vandaag een wiel lenen van een andere speler, waardoor ik wel goed kon trainen en de wedstrijd spelen. Ondertussen is de nieuwe hoepel binnengekomen en door de rolstoelmonteur van het toernooi op mijn wiel bevestigd, dus vanaf  morgen kan ik er weer tegenaan met eigen materiaal. Het was een geluk bij een ongeluk dat het type hoepel waar ik mee speel uit Amerika komt en dat er dus een relatief korte verzendtijd was. 

Donderdag 12 september:
Na een lange wedstrijd, die na de eerste set een urenlange hitte-onderbreking had, heb ik helaas niet de winst mee naar het hotel kunnen nemen. Ik verloor met 6-7 7-6 0-6 van Jordanne Whiley.
Op naar de dubbel. Morgen staat een zeer pittige kwartfinale op het programma.

Vrijdag 13 september:
Vandaag heb ik weer een spannende driesetter gespeeld, maar deze keer stond ik er gelukkig niet alleen voor. Dana en ik wonnen met 3-6 6-0 7-5 van het koppel Bernal/Zhu.
Morgen spelen we de halve finale tegen Montjane/Shuker.

Zondag 15 september:

Helaas trokken we na een lange spannende wedstrijd aan het kortste eind. Dana en ik verloren met 2-6 6-7 van het duo Montjane/Shuker.
Deze zondagochtend ga ik eerst trainen, daarna mijn bagage inpakken en om half twee in de middag begint mijn lange reis naar Frankrijk, waar het volgende toernooi van deze trip zal plaatsvinden. Hopelijk met iets betere resultaten dan deze week.

Groetjes Marjolein

Foto gemaakt door Scott Schwartz