St. Louis 2018

Maandag 27 augustus:
Afgelopen zaterdag ben ik afgereisd naar St. Louis, Missouri, Verenigde Staten. Daar vindt deze week het laatste Super Series toernooi van het jaar plaats. De afgelopen twee dagen heb ik erg lekker staan trainen. Morgen gaat het toernooi van start. Voor mij betekent dat, dat ik nog een dag heb om te trainen, want ik heb in de eerste ronde een “bye”. Ik kom deze week ook uit in het dubbelspel. Ik speel samen met Aniek van Koot.

Dinsdag 28 augustus:
Ook vandaag heb ik weer heerlijk getraind. Net als gisteren en eergisteren twee tennissessies en een sessie in de fitness. Ik ben klaar voor mijn eerste wedstrijd, die ik morgen zal gaan spelen tegen Mackenzie Soldan.

Woensdag 29 augustus:
Toen ik vanmorgen vroeg (erg vroeg ja…) wakker werd, zag ik dat het regende. En het bleef vele uren regenen. Uiteindelijk kon ik pas om 17.30u de baan op voor mijn single. Gelukkig leed mijn spel er niet erg onder: ik stond goed te spelen en won met 6-1 6-3! Een lekkere start van mijn Amerikaanse trip. Morgen speel ik in de kwartfinales tegen Giulia Capocci.

Donderdag 30 augustus:
Helaas heb ik mijn single vandaag niet kunnen winnen. Na 2,5 uur was de partij met 5-7 6-2 6-4 voor Giulia Capocci.
In de middag speelden Aniek en ik onze eerste dubbel. Die wonnen we met 6-1 6-0! Morgen spelen we de halve finale.

Vrijdag 31 augustus:
Vandaag was een succesvolle dag! Aniek en ik speelden de halve finale dubbelspel tegen Famin/Tanaka. We begonnen goed en liepen uit naar 4-1. Daarna ging het even wat minder. Gelukkig wisten we de knop weer om te zetten en de partij met 4-6 6-1 6-1 te winnen. Morgen spelen we tegen Montjane en Othani. Zij wonnen vandaag verrassend dik van de nummers 1.

Zaterdag 1 september:
De finale begon en eindigde voorspoedig! In de tweede set ging het niet zo goed. Dat blijkt ook wel uit de stand: 6-1 2-6 6-1. Deze winst is een heel mooi resultaat op zich en geeft daarnaast vertrouwen voor de US Open volgende week, waar Aniek en ik ook een koppel zullen vormen.