Snelle uitschakeling voor Marjolein Buis op Roland Garros

Marjolein en coach Wouter Kropman op Roland Garros

PARIJS – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is vroegtijdig uitgeschakeld op Roland Garros. De 32-jarige Beuningse wist het de latere winnares Yui Kamiji lastig te maken, maar dat bleek niet voldoende om door te dringen tot de halve finales. De Japanse nummer 2 van de wereld won na ruim twee uur met 7-6, 2-6, 1-6.

“Bij winst had de weg naar de finale bijna opengelegen”, verzucht Buis. “Wat dat betreft had ik het ook niet getroffen met de loting, maar ik ben – net als op de US Open – weer de enige die een set heeft gewonnen van de uiteindelijke kampioene.” Een spontane rugblessure zat Buis nog wel in de weg. “Het schoot aan het begin van de tweede set in mijn rug. Dat is heel zuur”, blikt ze terug. “Daardoor haal ik na de eerste set niet meer mijn normale niveau. Het is gelukkig geen blessure waar ik lang last van denk te zullen hebben. Ik heb een dag niet kunnen trainen en daarna had ik er ook in de dubbel nog wel wat hinder van. Maar lang niet zoveel als tijdens de single tegen Yui.”

Foto: FFT

In het dubbelspel speelde Buis met de Française Charlotte Famin. Over haar eigen spelniveau kan de Nederlandse tevreden zijn, maar gezamenlijk was het bij lange na niet genoeg om het Kamiji en de Britse Jordanne Whiley lastig te maken. “We spelen hier tegen het – in mijn ogen – sterkste dubbelkoppel ter wereld”, zegt Buis. “Dan moet je een heel hoog niveau halen om ze bij te kunnen houden. En dat lukte niet.” Na een klein uur stonden er de duidelijke cijfers 0-6, 1-6 op het bord.

Coronapauze
Al met al kijkt Buis tevreden terug op de toernooien die ze na de ‘coronapauze’ heeft gespeeld. “Mijn spelniveau was goed. Op de US Open waren de resultaten daar ook naar, hier in Parijs viel het door een lastige loting en zeker ook door die blessure wat tegen.”

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher

Foto: FFT