Rolstoeltennisster Marjolein Buis wint dubbeltitel in Frankrijk

Foto: Dennis Spaanstra

PERSBERICHT – Marjolein Buis heeft samen met landgenote Michaela Spaanstra de dubbeltitel veroverd op de Open International de l’Île de Ré. In de finale van het rolstoeltennistoernooi op het Franse schiereiland versloeg het Nederlandse koppel de Chinese Hui Min Huang en Katharina Kruger (Duitsland) met 6-4, 6-2.

Buis en Spaanstra waren in de finale duidelijk te sterk voor het Chinees/Duitse gelegenheidskoppel. Voor de Nederlandse combinatie is de wint op het schiereiland Île de Ré hun eerste gezamenlijke toernooizege sinds 2015. In de jaren daarna speelden de twee niet vaak meer samen. “Erg mooi om ons eerste gezamenlijke titel sinds lange tijd hier te pakken”, vertelt Buis. “En we hebben geen set verloren in het toernooi, dat maakt het extra mooi.”

Halve finale
In het enkelspel reikte de 31-jarige Beuningse tot de halve finale. Daarin verloor ze in drie sets van de Chinese Zhezhen Zhu (3-6, 6-1, 4-6). “Het had in die wedstrijd beide kanten op kunnen gaan”, blikt Buis terug. “Ik heb goed gespeeld, maar zij speelde ook goed. Het is geen schande om van Zhu te verliezen. Begin dit jaar stond ze nog maar net in de top-20 en nu hoort ze bij de acht beste speelsters ter wereld. En ik denk dat ze nog wel verder kan gaan stijgen. Dus ondanks dat ik natuurlijk heel graag de finale had bereikt, kijk ik met een goed gevoel terug op deze week in Frankrijk.”

Buis reist nu terug naar huis. In oktober staan er veel trainingen op het programma samen met coach Wouter Kropman. Begin november reist ze af naar Praag voor haar volgende toernooi.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher