Rolstoeltennisster Marjolein Buis opent jacht op wereldtitel tegen Chinese Zhu

Marjolein won vorig jaar de Doubles Masters met landgenote Aniek van Koot
(foto: Robin Wubben)

PERSBERICHT – Marjolein Buis opent de Masters, het officieuze WK voor de rolstoeltennistop, tegen de Chinese Zhenzhen Zhu. In de groepsfase is de 31-jarige Beuningse verder gekoppeld aan Sabine Ellerbrock (Duitsland) en landgenote Diede de Groot. In het dubbelspel verdedigt Buis haar wereldtitel van vorig jaar en komt ze in actie aan de zijde van de Amerikaanse Dana Mathewson.

De Masters zijn het laatste internationale toernooi van het jaar voor Buis. Aan het toernooi doet de top-8 in het enkelspel en top-12 in het dubbelspel mee. Buis, zelf nummer 4 van de wereldranglijst, speelt haar eerste duel tegen Zhu (nummer 6). De twee stonden vijf keer eerder tegenover elkaar, Buis won drie van die ontmoetingen. Later deze treft Buis in Orlando De Groot (1) en Ellerbrock (8). De twee beste speelsters gaan door naar de halve finale.

Dubbelspel
Samen met Mathewson is Buis als tweede geplaatst in het dubbelspel. Eerder dit jaar won het Nederlands/Amerikaanse koppel de Japan Open en reikten ze tot de finale op de Korea Open. In de groepsfase nemen ze het op tegen het Duits/Zuid-Afrikaanse koppel Katharina Kruger en KG Montjane. Ook treffen ze de Zuid-Amerikaanse combi Angelica Bernal (Colombia) en Maria Moreno (Argentinië). Het dubbeltoernooi begint later deze week.

“Het wordt een uitdagend toernooi”, erkent Buis. “De hele wereldtop is hier aanwezig, er zijn geen slechte spelers bij. Ik wil mijn internationale jaar goed afsluiten, samen met mijn coach Wouter Kropman heb ik keihard gewerkt in de voorbereiding. Ik wil, zoals eigenlijk elk toernooi, voldoen aan mijn ranking. Ik ga er alles aan doen om dat waar te maken.”

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher