Roller en hollers samen op de baan

Een van de leukste dingen van rolstoeltennis is dat je ook met niet-rollers kunt spelen. Het veld en de ballen zijn hetzelfde en het enige verschil is dat ik als roller de bal twee keer mag laten stuiteren en niet-rollers – door ons meestal ‘lopers’ genoemd’, maar één keer. En dus kun je ook gewoon toernooien met elkaar spelen!

Sterker: ik mag als roller meedoen aan de reguliere tenniscompetitie. Dat geldt ook voor reguliere toernooien; mits de organisatie niet in de reglementen heeft opgenomen dat rolstoelers uitgesloten zijn van deelname, wat helaas nogal eens gebeurt… 

Een paar jaar geleden heb ik samen met mijn broer Rob deelgenomen aan een regulier dubbeltoernooi. Superleuk en we wonnen het toernooi in speelsterkte 6 (in tennis gaat de speelsterkte van 1 tot 9; van goed naar, eh, minder goed). Een paar keer per jaar wordt door een aantal rolstoeltennisverenigingen een zogenaamd ‘roller/holler-toernooi’ georganiseerd.

Lees verder onder de foto…

Hollers en rollers
Afgelopen weekend heb ik met mijn man Jos deelgenomen aan zo’n toernooi in Badhoevedorp. Het was erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Tijdens vriendschappelijke wedstrijden nemen koppels die bestaan uit één roller (rolstoeltennisser) en een holler (loper, of ‘valide tennisser’, wat ik zelf geen lekkere benaming vind) het tegen elkaar op. Gezelligheid staat voorop en is gegarandeerd!