Roland Garros 2020

Maandag 5 oktober: 
Voor de tiende keer ben ik afgereisd naar Parijs voor het Grand Slam toernooi Roland Garros. Ik hoef jullie natuurlijk niet uit te leggen waarin dit toernooi verschilt van de eerdere edities. Zaterdagochtend zijn Jos en ik in de auto gestapt en in de middag werden we bij aankomst in het hotel getest op COVID-19. Ook Wouter reed naar Parijs en werd getest. Na precies 24 uur kwam de uitslag: negatief! In de avond konden we mooi nog een uur de baan op gaan om de eerste ballen op het Parijse gravel te slaan. 
Ook vandaag stond in het teken van training. Gelukkig regende het minder (of vooral: later) dan voorspeld, waardoor ik twee keer kon tennissen. De tweede keer werd de training wel halverwege afgebroken toen een legertje RG medewerkers de baan op kwam om een groot zeil over de baan te trekken. En inderdaad: even later begon het hard te regenen. 
Ook morgen staat in het teken van trainen. Aan het einde van de middag vindt de loting plaats en op woensdag begint het toernooi. 

Dinsdag 6 oktober:
Vandaag heb ik weer een goede trainingsdag kunnen maken. Ik heb een goed gevoel over de ballen en de baan en vandaag heb ik ook de juiste kledingcombinatie gevonden om om te kunnen gaan met de kou 😉 (iets met een thermobroek van de wintersportafdeling en thermosokken…). Dus dat gaat me niet deren! De loting heeft inmiddels plaatsgevonden en helaas is die zowel in het enkelspel als het dubbelspel niet waar ik op gehoopt had. Laten we maar hopen dat mijn tegenstandster van morgen, Yui Kamiji, morgenavond flink baalt van haar loting!
De wedstrijden zijn qua scoreverloop te volgen op de website van Roland Garros. Via Eurosport Player (kost je 7 euro voor een maand, direct opzeggen is mogelijk) kun je de wedstrijden bekijken. 

Woensdag 7 oktober: 
Vandaag is Roland Garros begonnen voor de rollers. Ik had een zware loting en nam het in de kwartfinale op tegen Yui Kamiji, de nummer 2 van de wereld. In de eerste set stonden we allebei sterk te spelen. Het ging erg gelijk op en een tiebreak moest de uitkomst brengen. Op 5-6 overleefde ik een setpoint tegen. Op 8-7 pakte ik de set op mijn tweede setpoint. De tweede set begon ook met wat spannende games. Helaas was de koek daarna op bij mij. Het schoot in mijn onderrug en een behandeling van de fysiotherapeut op de baan hielp helaas niet voldoende. Ik heb de wedstrijd wel uitgespeeld, maar kon jammer genoeg niet voldoende partij meer geven. Ik verloor met 7-6 2-6 1-6.
Morgen heb ik een rustdag, die ik goed kan gebruiken. Vrijdag spelen Charlotte Famin en ik samen de halve finale dubbelspel.

Groetjes Marjolein