Roland Garros 2018

Zondag 3 juni:
Mijn tassen zijn gepakt, mijn rolstoel is wedstrijdklaar en het herstel van mijn arm is de afgelopen weken zeer voorspoedig verlopen. Kortom: ik ben klaar voor Roland Garros! Ik heb heel veel zin om naar Parijs af te reizen voor de tweede Grand Slam van het jaar. Morgenochtend rij ik samen met mijn coach Wouter Kropman naar de Franse hoofdstad. Na een paar dagen trainen, zal het rolstoeltennis toernooi op donderdag beginnen.

Maandag 4 juni:
Na een voorspoedige reis, arriveerden Wouter en ik mooi voor de spits in Parijs. Qua energie zat het na de rit goed, dus we besloten om nog even de trainingsbaan op te gaan. De ballen zaten er weer lekker op!

Dinsdag 5 juni:
De dag begon met regen. Vanuit het appartement hebben we een sprintje getrokken naar het trainingspark, waar we de fitness in zijn gegaan, want tennissen zat er niet in. Toen we klaar waren met onze workouts, was het opeens droog. Het zag ernaar uit dat het weer zou gaan regenen, dus we gingen direct de baan op. Ik heb fijn getraind met mijn dubbelpartner van deze week: Yui Kamiji. Gelukkig bleef het de rest van de dag droog. Ik heb op Roland Garros genoten van mooi tennis en in de avond heb ik nog een mobiliteitstraining afgewerkt. Het was een prima dag en ik voel dat ik klaar ben voor het toernooi! Morgen vindt de loting plaats en donderdag wordt de eerste ronde van het enkelspel gespeeld.

Woensdag 6 juni:
Na een goede tennistraining en fysieke training vanmorgen ben ik helemaal klaar voor het toernooi. Aan het einde van de middag vond de loting plaats, die jullie hieronder kunnen zien. Morgen staat het enkelspel tegen Diede de Groot op het programma. De halve finales van zowel het enkelspel als het dubbelspel worden op vrijdag gespeeld. Op zaterdag staan beide finales gepland.

Donderdag 7 juni:
Ik heb helaas vandaag in de wedstrijd aan het kortste eind getrokken. Als je zonder goede voorbereiding naar een toernooi toewerkt, kun je ook niet verwachten van de nummer 2 van de wereld te winnen. Wat ik vandaag wel gewonnen heb, is dat ik ondanks mijn blessure goed heb kunnen tennissen. En dat ik hier vandaag stond, na zo’n korte herstelperiode! Met die winst ben ik erg blij.
Nu richt ik me op het dubbelspel. Ik hoop van harte het goede resultaat van vorig jaar te kunnen herhalen. Morgen spelen Yui en ik de halve finale dubbelspel, we gaan als vierde partij van de dag de baan op.

Vrijdag 8 juni:
Yui en ik staan in de dubbelspel finale!!! We maakten het erg spannend vandaag, mede door gamepoints meerdere keren niet te benutten. We pakten de eerste set met 6-4. In de tweede kwamen we achter te staan. op 3-5 hadden we drie setpoints tegen, maar we wisten die belangrijke punten te winnen. Op 6-5 voor konden we het niet afmaken, dus een tiebreak volgde. Die pakten we overtuigend met 6-1.
Morgen spelen we de finale tegen Aniek van Koot en Diede de Groot. Het zal de vierde partij van de dag zijn. De stand is live te volgen via de Roland Garros website.

Zondag 10 juni
Ik zal toegeven dat ik de afgelopen dagen nogal aan de positieve kant bericht heb over het herstel van mijn blessure. Maar eerlijk is eerlijk: je gaat je tegenstanders van tevoren toch niet vertellen dat je nog niet helemaal hersteld bent? Helaas is het een feit dat ik door mijn blessure bij lange na niet het niveau kon halen dat nodig was om de finale tegen Aniek en Diede te kunnen winnen. Daarvoor zijn beide dames van te grote klasse. Yui en ik moesten dus genoegen nemen met de tweede plek. Gezien mijn blessure is dat een heel mooi resultaat, maar natuurlijk had ik heel veel liever gewonnen.
Op naar een volledig herstel!
Bedankt allemaal voor de aanmoedigingen die ik heb mogen ontvangen. Ik waardeer het zeer!