Prague Cup Czech Indoor

Maandag 4 november:
Na zes weken thuis te zijn geweest, was het gisteren weer tijd om mijn spullen in te pakken. Vanmorgen ben ik naar Praag gevlogen, waar ik deze week een ITF 2 toernooi speel in voorbeding op de Masters later deze maand. Vanmiddag heb ik kunnen trainen op de banen hier. We spelen op een soort tapijt met korrels er op, maar gelukkig was ik er al snel aan gewend. 
De loting heeft vanavond plaatsgevonden. Ik ben eerste geplaatst in een schema van 16 en zal de eerste wedstrijd spelen tegen een qualifier. Een foto van de loting heb ik gedeeld op Twitter. Ik kijk uit naar mijn eerste wedstrijd!

Dinsdag 5 november:
Op dit toernooi worden alle banen gebruikt voor wedstrijden, dus is er gedurende de dag geen mogelijkheid om te trainen. Niet dat dat volgens de ITF regels is toegestaan, maar zo nu en dan gebeurt het toch. Daarom stond ik vanmorgen al om 8.00u op de baan, zodat ik kon trainen voor de wedstrijden om 9 uur begonnen. 
Daarna was het wachten tot ik wist of ik vandaag zou moeten dubbelen. Ik heb de tijd gelukkig goed kunnen besteden. Vorige week heb ik een nieuwe rugleuning op mijn gewone rolstoel gemonteerd gekregen, maar ik wilde die graag in een andere hoek hebben staan. Het veranderen van de hoek van de rugleuning bracht met zich mee dat de positie van de schotjes, wielen en remmen ook aangepast moest worden, dus er werd flink gesleuteld door de meneer van de rolstoelservice die me hierbij hielp. Ik zit nu beter in mijn stoel en dit is een goede basis voor de nieuwe stoel die er aan komt, want ik zit nog niet ideaal. 
Genoeg over hoe ik mijn tijd gedood heb. (Oh ja, ik heb ook nog naar The Good Place gekeken.) In de middag mochten Micha Spaanstra en ik de kwartfinale dubbelspel spelen tegen Baron en Shuker. Het werd een wedstrijd met veel goede rally’s. De winst was met 6-1 6-1 voor ons. 
Morgen staat alleen een enkelspelpartij op mijn programma, gelijk al om 9 uur. 

Woensdag 6 november:
Vanmorgen stond ik al vroeg op de baan, maar ik was ook al vroeg weer klaar, omdat ik erg lekker heb staan tennissen. De winst was met 6-0 6-0 binnen! Daarna was het wachten geblazen, want in tegenstelling tot wat we gisteren verwachtten toen ik bovenstaand bericht schreef, speelden Micha en ik vandaag wel de halve finale dubbelspel. Toen we in de avond de baan op gingen, begonnen we met te veel fouten. Het is niet zo gek dat ik na 8,5 uur wachten en rondhangen niet zo scherp was, maar dat is natuurlijk niet goed. Gelukkig konden we opschalen en we wonnen met 6-3 6-1. 
Morgenmiddag speel ik de kwartfinale enkelspel tegen Shakirova. Aan het einde van de dag spelen Micha en ik de dubbelspel finale. 

Donderdag 7 november:
Vandaag was weer een goede dag op het toernooi in Praag!
Aan het begin van de middag speelde ik de kwartfinale enkelspel. Voor het eerst ooit enkelde ik tegen Polina Shakirova (RUS). Ik speelde erg lekker en won met 6-0 6-0.
Aan het einde van de middag gingen Micha en ik samen de baan op voor de dubbelspel finale tegen Famin en Tanaka. We begonnen niet best en verloren de eerste set met 2-6. In de tweede set ging het vanaf de eerste game beter en we wonnen de set met 6-4. De beslissing zou vallen middels een match tiebreak. Die ging met 10-2 overtuigend naar ons. We hebben de titel binnengehaald! Ik ben blij dat we in de wedstrijd groeiden en steeds beter gingen spelen.

Morgenochtend speel ik de halve finale enkelspel tegen Viktoriia Lvova. Bij winst volgt in de middag de enkelspel finale.
De wedstrijden kunnen live bekeken worden op http://www.ctsv.cz/en/prague-cup-2019/.


Groetjes Marjolein

Marjolein en Micha na de eindoverwinning