PERSBERICHT: Marjolein tevreden over spelniveau op Wimbledon

LONDEN – Marjolein Buis blikt tevreden terug op haar optreden op Wimbledon. Na een periode van blessures haalde ze op het grandslamtoernooi in Londen het spelniveau dat ze graag wilde laten zien. De 30-jarige speelster uit Beuningen werd in het enkelspel uitgeschakeld in de kwartfinale. In het dubbelspel was de halve finale het eindstation.

In de kwartfinale in het enkelspel stuitte Buis op Yui Kamiji. Tegen de Japanse nummer 2 van de wereld was het een zeer gelijkwaardige wedstrijd. Na bijna anderhalf uur won Kamiji met 6-4, 6-4. “Ik had die wedstrijd ook kunnen winnen”, blikt de Nederlandse terug. “Ik had na mijn blessureleed gehoopt zo goed te spelen als ik deed, maar had het niet helemaal verwacht. Erg jammer dat ik op de belangrijke momenten niet door kon drukken. Dat maakte het verschil.”

Dubbelspel
In het dubbelspel kwam Buis in actie met landgenote Aniek van Koot. Na een goede start tegen Sabine Ellerbrock en Lucy Shuker zag het Nederlandse duo de wedstrijd kantelen. Uiteindelijk won de Duits/Britse combinatie met 3-6, 6-4, 6-4. Buis: “Qua resultaat is dat teleurstellend. Het samenspel met Aniek was goed, maar we konden onze goede start niet voortzetten. We kregen de wedstrijd niet meer omgekeerd.”

Belgian Open
Buis speelt haar volgende toernooi over ruim een week. Op 25 juli begint de Belgian Open in Jambes.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher