Open de France 2019

Maandag 10 juni:
Gisteravond ben ik aangekomen bij het volgende hotel in Parijs, waar ik deze week het laatste toernooi van deze Franse trip speel. Het is een Super Series toernooi dat sterk bezet is.

Ik heb de eerste ronde een bye en daarom hoef ik morgen nog niet te spelen. Helaas krijg ik nauwelijks te mogelijkheid om te trainen: ik kan slechts aan het einde van de middag een half uur een baan krijgen… Dat combineer ik dan wel weer handig met een andere speelster, zodat we samen toch een uur kunnen trainen. Maar ideaal is anders.
Hopelijk speel ik woensdag mijn eerste wedstrijd. De ervaring leert echter dat de tweede ronde van de dames soms pas deels op donderdag gespeeld wordt, dus het is even afwachten.
Ik kom deze week ook uit in het dubbelspel. Ik speel samen met Yui Kamiji.

Groetjes Marjolein

Woensdag 12 juni:
Gisteren hoefde ik vanwege een “bye” nog geen wedstrijd te spelen. Van trainen kwam echter helaas niet veel. Als niet-wedstrijdspeler konden we pas vanaf 15.30u een baan boeken. Ik benutte eerder op de middag een baan die een half uur vrij lag tussen wedstrijden en toen we om 15.30 de baan op wilden gaan om te trainen, begon het te regenen. Uiteindelijk heb ik toen het droog werd nog een half uur kunnen trainen. Niet ideaal dus, maar de ballen zaten er beide keren wel lekker op!
Vandaag speelde ik tegen Charlotte Famin. Ik had nog niet eerder een wedstrijd gespeeld die drie keer werd onderbroken door de regen, maar nu dus wel. We hebben dus vier keer samen ingespeeld op de baan… Ik heb gewonnen met 6-0 6-0, de ballen zaten er vandaag duidelijk weer lekker op. 
In het enkelspel wacht nu Yui Kamiji op mij in de kwartfinale. Ik weet nog niet of we die morgen of overmorgen gaan spelen. Ik verwacht morgen in ieder geval wel de kwartfinale dubbelspel te spelen. Ik weet nog niet tegen wie. 

Donderdag 13 juni:
Helaas was het ‘m weer net niet in de single tegen Yui Kamiji vandaag. Ze kon mijn service te goed aanpakken en won met 6-3 6-4.
Aan het einde van de middag gingen we samen de baan op en wisten we precies 15 seconden voor een grote regenbui losbarstte de wedstrijd te beëindigen. We wonnen met 6-1 6-1 van Famin en Tanaka.
Morgen spelen we de halve finale dubbelspel tegen Shuker/Whiley.

Vrijdag 14 juni:
Yui en ik gingen fantastisch van start in de dubbel. In de eerste set verloren we slechts zes punten. In de tweede set kregen we meer tegenstand en speelden we zelf ook wat minder goed dan in de eerste. We wonnen met 6-0 6-2 van Lucy Shuker en Jordanne Whiley. 
Aniek van Koot en Diede de Groot hebben een vergelijkbaar lekkere halve finale gespeeld en zullen morgen onze tegenstanders in de dubbel zijn.