NK 2019

Maandag 16 december:
Deze week wordt in Alphen aan den Rijn het NK Tennis gespeeld. Bij het rolstoeltennis enkelspel starten we in twee poules van 4. Ik zit in de zwaarste poule. Vandaag verloor ik in drie sets van Jiske Griffioen. Morgenochtend neem ik het op tegen Micha Spaanstra en woensdagochtend tegen een voor jullie wellicht niet zo bekende Nederlandse junior: Félice Lentze. 
Woensdagmiddag spelen Micha en ik de halve finale dubbelspel. 
De wedstrijden op Centre Court zijn live te kijken op https://tennis.nl/nk-tennis/livestream-nk. Op die website zijn ook de programma’s te vinden. 

Woensdag 18 december:
Gisteren speelde ik de tweede poulewedstrijd tegen Micha Spaanstra. Ik won de partij met 6-3 6-4. 
Vanmorgen speelde ik de laatste wedstrijd van de poule tegen Félice Lentze, een van de speelsters uit de Talentengroep, de juniorenselectie van de bond. Ik won met 6-0 6-0. 
Vanmiddag speelden Micha en ik de halve finale dubbelspel. Die wonnen we eenvoudig met twee maal 6-0. 
Vrijdag speel ik de halve finale enkelspel tegen Aniek van Koot. 
Zaterdag spelen Micha en ik de dubbelspel finale. 

Vrijdag 20 december:
Vandaag heb ik op het NK Tennis een mooie overwinning geboekt! Ik speelde vanmiddag de halve finale enkelspel tegen Aniek van Koot. Vorig jaar verloor ik nog van haar in Alphen aan den Rijn en bereikte Aniek de finale, dit jaar was de beurt aan mij. Ik won met 6-3 6-2.
Morgenmiddag spelen Micha en ik om 17.00u (of later, als de wedstrijden voor ons uitlopen) de dubbelspel finale tegen junioren Lizzy en Jinte.
Zondagochtend om 10.30 speel ik de enkelspel finale tegen Jiske Griffioen. Die wedstrijd zal via een live stream te volgen zijn. Maar nog leuker is het natuurlijk als jullie naar Alphen aan den Rijn komen om me vanaf de tribune aan te moedigen!

Zaterdag 21 december:
Vandaag speelden Micha Spaanstra en ik een heel degelijke dubbel tegen topjunioren Lizzy de Greef en Jinte Bos. We waren met 6-1 6-0 duidelijk nog een maat te groot voor de meiden, maar er zaten heel leuke rally’s tussen! 

Foto credits: Tennis.nl

Morgenochtend speel ik de enkelspel finale tegen Jiske Griffioen. Mijn kans om revanche te nemen! Om 10.30 starten we in Alphen aan den Rijn. Ik hoop op veel supporters langs op de tribune! Wellicht is dit mijn laatste wedstrijd ooit in eigen land, dus komt dat zien, komt dat zien..! En juich me naar de titel toe :-). 
Je kunt ook online de wedstrijd bekijken: https://tennis.nl/nk-tennis/livestream-nk

Groetjes Marjolein