Melbourne Open 2020

Dinsdag 21 januari:
Op dit moment ben ik in Australië, waar morgen mijn eerste toernooi van 2020 start. Het is het ITF 1 toernooi Melbourne Open en het vormt mijn voorbereiding op de Australian Open, waar ik volgende week zal spelen. Ik ben afgelopen zaterdag aangekomen in Melbourne. Het toernooi vindt buiten de stad plaats, in Craigieburn (voor de kenners).

Het schema van de dames is dit jaar heel sterk bezet. Ik speel morgen in de eerste ronde tegen de Thaise Khanthasit. Ze staat nu net buiten de top-20, maar stond anderhalf jaar geleden nog op plaats 10. Een pittige tegenstandster dus. Hopelijk heb ik aan twee dagen trainen in Australië (wat een korte voorbereiding is) genoeg om van haar te winnen. Ik heb in ieder geval veel zin om weer wedstrijden te spelen!

Woensdag 22 januari:
Vandaag stond er heel veel wind. Volgens de weerapps zo’n 50 km/u. En ik kan je vertellen dat de bal dan alle kanten op vliegt, als je hem opgooit om te serveren. Gelukkig kon ik goed omgaan met de wind. Ik ben erg tevreden daarover en ben blij met het resultaat van mijn wedstrijd: 6-1 6-3 voor mij!
Morgen spelen Dane Mathewson en ik de kwartfinale dubbelspel tegen Van Koot en Griffioen. Vrijdag speel ik de kwartfinale enkelspel.

Groetjes Marjolein