Masters 2019

Maandag 18 november:
Vrijdag ben ik naar Orlando gevlogen, waar de komende acht dagen de Singles Masters en Doubles Masters zullen plaatsvinden. Na twee dagen training in de kou met veel wind, trainden we vandaag gelukkig met de zon erbij.

In het enkelspel toernooi zit ik in poule A bij Diede de Groot, Zhenzhen Zhu en Sabine Ellerbrock.
Het dubbelspel speel ik samen met Dana Mathewson. We zitten in poule B bij de koppels Krüger/Montjane en Bernal/Moreno.

Morgen gaan de Masters van start. Ik zal mijn eerste single spelen. De wedstrijden zijn live te volgen via https://www.itftennis.com/wheelchair en via de PlaySight app.

Dinsdag 19 november:
Vandaag speelde ik mijn eerste single van het toernooi tegen Zhenzhen Zhu. Onze laatste twee ontmoetingen had Zhu op haar naam geschreven, maar deze keer was ik de sterkste! In de eerste set waren we erg aan elkaar gewaagd: de set duurde anderhalf uur. De tweede set ging gemakkelijker naar mij toe. De uitslag was 6-4 6-2. 
Morgen heb ik een vrije dag, of nou ja, vrij… Ik zal geen wedstrijd spelen, maar natuurlijk wel trainen. In de ochtend met mijn coach Wouter, in de middag met mijn dubbelpartner Dana erbij. 
Donderdag zal ik de tweede enkelspel poulewedstrijd spelen, tegen Diede de Groot. Later op de dag zullen Dana en ik onze eerste poulewedstrijd in de dubbel spelen. 

Woensdag 20 november:
Vandaag had ik een “vrije dag”, maar ik heb absoluut niet stil gezeten. Om 8.15u stond ik al op de baan om te trainen. Daarna volgde een sessie in de fitness en het bekijken van een stuk van de dubbelpartij uit onze poule. Na de lunch gingen we weer de baan op om te trainen. Het was een goede dag! 
Morgen speel ik om 10.00u onze tijd tegen Diede de Groot. In de middag spelen Dana en ik onze eerste dubbel. Alles is te volgen via de PlaySight app (even een gratis account aanmaken is wel nodig).

Foto: Shanaz Maharaj, USTA Florida

Donderdag 21 november:
Vandaag was een gemengde dag. Tegen nr. 1 van de wereld Diede de Groot kon ik niet stunten, ik verloor met 1-6 3-6. In de dubbel ging het stukken beter. Dana en ik wonnen onze eerste pot in de poule met 6-1 6-3 van het Zuid-Amerikaanse duo Bernal/Moreno. Daarmee zijn we zeker van een plek in de halve finales. Morgen spelen we tegen Montjane en Krüger om te bepalen of we als eerste of tweede in de poule zullen eindigen en dus tegen het tweede of eerste koppel uit poule A zullen spelen in de halve finales. 

Zaterdag 23 november:
Gisteren speelden Dana en ik zoals geschreven de laatste poulewedstrijd dubbel. Helaas haalden we allebei ons niveau niet. Het werd een wedstrijd met veel lange rally’s. De wedstrijd zelf duurde 3 uur en 45 minuten. Een van mijn langste wedstrijden ooit. Fysiek kwam ik er goed doorheen, maar het was super balen dat we in de tiebreak van de derde set verloren. Daardoor moesten Dana en ik vandaag al in de halve finale spelen tegen het als eerste geplaatste koppel De Groot/Van Koot. Ons niveau (en dat van de tegenstanders) was een stuk hoger. Helaas hebben we wat kansen onbenut gelaten. We verloren de wedstrijd met 3-6 3-6 en zullen maandag om het brons spelen tegen de dames van wie we gisteren verloren. 
Ik speelde vandaag overigens eerst nog de laatste poulewedstrijd van het enkelspeltoernooi tegen Sabine Ellerbrock. De eerste set ging met 6-0 vlot naar mij. Toen zag ik dat Diede haar wedstrijd in twee sets had gewonnen, dus ik was sowieso al zeker van een plek in de halve finales. Maar ik wilde de wedstrijd van vandaag natuurlijk wel winnen. Ik moest er hard aan trekken, want Sabine gaf vanaf de tweede set gas bij. Ik won uiteindelijk met 6-0 3-6 7-5. Ik ben hartstikke blij met mijn plek in de halve finales! Ik speel die morgen tegen Yui Kamiji. 

Maandag 25 november:
Gisteren speelde ik de halve finale enkelspel tegen Yui Kamiji. Ik was al lang niet zo dicht bij winst geweest als gisteren, we waren zo aan elkaar gewaagd! Helaas heb ik diverse belangrijke gamepoints (inclusief een setpoint) niet gewonnen en ging de wedstrijd alsnog naar Yui. Ik baal er nog steeds van! Zo dichtbij zat ik….

Vanmiddag speelden Dana en ik om het brons tegen Krüger en Montjane. We speelden een stuk beter tegen hen dan we in de poulefase deden. We wonnen de wedstrijd met 6-3 6-2 en kregen dus een bronzen medaille om onze nek gehangen.