Marjolein Buis reist in september toch naar US Open

Marjolein Buis met haar coach Wouter Kropman op de US Open in 2019 (eigen foto)

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis gaat in september toch naar New York voor de US Open. De 32-jarige Beuningse twijfelde eerder openlijk of het veilig was om naar het grandslamtoernooi te reizen. Na afloop van de Nederlandse kampioenschappen (NK) vorige week heeft ze haar mening echter herzien.

Door het coronavirus is de US Open pas het tweede grandslamtoernooi dit jaar. Voor de rolstoeltennistop staan de wedstrijden gepland van 10 tot en met 13 september. Buis reist in de dagen voorafgaand aan het toernooi samen met haar coach Wouter Kropman naar New York. “Direct bij aankomst in New York ga je een ‘bubbel’ in waar niemand in of uit mag. De mensen die daar nu al zijn, zijn enorm te spreken over hoe alles geregeld is. Dat stelt me gerust”, zegt Buis. “En mijn enthousiasme voor het tennisspelletje is door de NK zeker weer aangewakkerd. Het smeulde de afgelopen maanden, maar na de eerste wedstrijden in bijna zes maanden brandt het weer.”

Roland Garros
Een andere overweging die Buis eerder maakte, was dat ze door de twee weken verplichte quarantaine na thuiskomst een zeer matige voorbereiding op Roland Garros zou kennen. Dat toernooi staat voor de nummer vier van de wereldranglijst op de kalender van 7 tot en met 10 oktober. Nu de quarantaineperiode door de regering is verkort tot 10 dagen, biedt dat meer ruimte. Buis: “Bovendien is het aantal coronabesmettingen in Parijs weer sterk aan het toenemen. Voor mij is het nog maar de vraag of Roland Garros überhaupt doorgaat als die lijn doorzet.”

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher