Seoul Korea Open 2019

Olympisch park

Maandag 15 april:
Gisteren zijn we per bus van Daegu naar Seoul gereisd, waar morgen het ITF 1 toernooi Korea Open van start zal gaan. Vandaag heb ik getraind op de tennisbanen van de Olympische Spelen van 1988. Daar wordt het toernooi van deze week gespeeld. Een erg mooie locatie!
Het toernooi begint morgen voor mij met een vrije dag. Woensdag zal ik flink aan de bak moeten in het enkelspel. Ik heb tijdens dit toernooi de zwaarst mogelijke loting en neem het in de eerste ronde op tegen mijn dubbelpartner Dana Mathewson. Morgen zal ik tijdens de training werken aan een zo goed mogelijke voorbereiding. Ik ga zoals altijd voor goede resultaten deze week!

Woensdag 17 april:
Mijn single tegen Dana verliep erg goed! Van tevoren had ik met de hier aanwezige bondscoach een spelplan gemaakt en dat bleek te werken. Ik heb degelijk staan spelen en won de partij met 6-1 6-3.
In de middag gingen Dana en ik voor het eerst ooit samen de baan op in het dubbelspel. Nadat we er in de eerste set even in moesten komen, stoomden we in de tweede set door: 6-3 6-0 tegen twee Koreaanse dames.

Morgenochtend speel ik de kwartfinale enkelspel tegen de Chinese Huang. Het is niet de Huang tegen wie ik in januari nog speelde, maar een dame tegen wie ik nog nooit gesingled heb. Vorige week heb ik al wel tegenover haar gestaan in het dubbelspel. Ze heeft een indrukwekkende forehand, maar ik ga er alles aan doen om juist met míjn spel een goede indruk te maken. Morgenmiddag spelen Dana en ik de halve finale dubbelspel.

Donderdag 18 april:
Het was een moeilijke pot vanmorgen. Ik wist de leiding te nemen in de eerste set met 4-1 en 5-3, ik kwam op setpoint, maar de set ging met 5-7 naar Huang. In de tweede set braken we elkaar negen keer over en weer. Op 5-4 kon ik wel service houden en de set ging naar mijn. In de derde set brak ik Huang wederom en ik wist ook gelijk mijn eigen service te houden. Ik had me vastgebeten in de pot! Daarna gingen de games soepel mijn kant op, wat mede kwam doordat mijn tegenstandster halverwege de set last kreeg van haar arm. Met 5-7 6-4 6-0 verdiende ik in bijna drie uur een plek in de halve finale tegen Sabine Ellerbrock.
Dana en ik speelden in de middag de halve finale dubbelspel tegen Krüger en Tanaka. We wonnen de wedstrijd met 6-2 6-0. Morgenmiddag spelen we de finale tegen Montjane/Shuker.

Vrijdag 19 april:
Ik lijk wat te hebben met driesetters deze trip. Ook vandaag was het weer zo ver. Gelukkig sloot ik de partij met winst af! Ik won met 4-6 7-6 6-2 van Sabine Ellerbrock. Ik ben blij dat ik heb gewonnen van de nummer 4 van de wereld!


Photo Credit: Korea Tennis Association For Disabled (KTAD)

In het dubbelspel hadden we helaas minder succes. Na bijna twee uur moesten we onze meerderen erkennen in Shuker en Montjane. We verloren met 4-6 3-6. Zeer jammer, maar een finaleplaats is niet gek voor ons debuut als koppel!

Morgen speel ik de finale enkelspel tegen KG Montjane.

Zaterdag 20 april:
Vandaag speelde ik de enkelspel finale tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika. In de eerste set liet ik te veel gamepoints onbenut. Ik kon nog een beetje terugkomen van 2-5, maar de set ging met 4-6 toch naar KG. In de tweede set speelde ik sterker en die won ik met 6-0. Ik pakte acht games op een rij, voor KG weer een game won. Ook de derde set kenmerkte zich door wat gemiste kansen. Ik gaf de voorsprong uit handen en KG had op 5-4 een matchpoint. Ik trok de stand na een paar keer deuce gelijk. Vervolgens werd ik gebroken, maar op 5-6 ging de game weer heel overtuigend naar mij. In de tiebreak ging ik van 3-0 voor naar een achterstand. Op 6-5 won ik de wedstrijd op mijn eerste matchpoint. Ik was enorm opgelucht, want ik was vanaf halverwege de derde set ontzettend zenuwachtig. Het duurde zelfs na de wedstrijd nog even voor mijn handen niet meer trilden. 
Ondertussen zijn we twee uur verder en ben ik vooral heel erg blij met deze winst. Ik heb me deze week drie keer van een set achterstand teruggeknokt. Ik heb keihard gewerkt en gewonnen van twee dames die boven mij op de ranglijst staan. Wat een resultaten, het maakt me blij en trots!

Groetjes Marjolein


Photo Credit: Korea Tennis Association For Disabled (KTAD)