Île de Ré 2019

Dinsdag 17 september:
Gisteren ben ik na een deur-tot-deur reis van 23 uur aangekomen op het eiland Île de Ré voor de Franse kust. Daar speel ik deze week het derde en laatste toernooi van deze trip. Het is een ITF 1 toernooi en ik zal deze week dubbelen met Micha Spaanstra. 
Vandaag is het toernooi van start gegaan, maar als geplaatste speelster met een “bye” speel ik pas morgen mijn eerste wedstrijd. Vandaag heb ik drie heel goede trainingssessies afgewerkt (twee keer op de tennisbaan en een keer in de fitness) en ik voel me klaar voor het toernooi. Nu maar hopen dat slapeloze nachten ten gevolge van de jetlag wegblijven.. 

Woensdag 18 september:
Het waaide vandaag ontzettend hard, wat het tennissen nogal beïnvloedde. Gelukkig wist ik er goed mee om te gaan. Na een goede training in de ochtend won ik de kwartfinale met 6-0 6-0 van mijn Deense tegenstandster. Na de lunch zijn Wouter en ik weer de trainingsbaan op gegaan en ook nu ging het lekker. Aan het einde van de middag besloot ik als fysieke training baantjes te gaan trekken in het zwembad. Helaas was het zwembad gevuld met zout water en als je fanatiek zwemt, komt dat dus ook in je mond. Een smerige ervaring en ik heb de training dan ook voortijdig beëindigd. De volgende keer ga ik toch maar weer de fitness in…

Donderdag 19 september:
In de ochtend heb ik lekker getraind, in de middag stond de halve finale dubbelspel op mijn programma. Ik speelde samen met Micha Spaanstra tegen Famin en Zhu. In beide sets liepen we uit, maar lieten we de tegenstanders toch nog terug komen. Gelukkig wisten we de spannende wedstrijd met 6-4 7-6 toch naar ons toe te trekken. Zaterdag spelen we de dubbelspel finale. Morgenochtend speel ik de halve finale enkelspel tegen Zhu. 

Groetjes Marjolein