Happy 2020!

Allereerst de allerbeste wensen voor 2020! Dat al je dromen maar uit mogen komen. Mijn doel voor 2020 ken je: een medaille winnen in Tokio. Liefst een in het enkelspel én in het dubbelspel. Waarom zou dat niet kunnen? En ik wil nog een keer een finale in het enkelspel halen op een Grandslamtoernooi.

Hoe ik dat ga doen? Ik zal dit jaar minder toernooien spelen dan afgelopen jaar, de focus ligt meer op trainen, rusten én het spelen van de grote toernooien. Al is alles natuurlijk afhankelijk van de resultaten op de baan. Ik moet zo flexibel zijn om in de loop van het jaar toernooien te schrappen of toe te voegen als dat nodig is.

De Paralympische Spelen zijn als rolstoeltennisster het hoogste van het hoogste. Vier keer per jaar kun je een Grand Slam winnen, paralympisch goud staat maar een keer in de vier jaar op het spel. En toch: ik wil me niet opsluiten en acht maanden alleen maar gefocust zijn op de Spelen. De Grandslams zijn dit jaar óók belangrijk. Daar wil ik óók goed zijn.

Dus blijf ik het hele jaar met mijn coach Wouter Kropman tussendoor bijsturen. Zijn de resultaten goed, dan heb ik ruimte voor meer rust en training. Valt het tegen, dan zal ik wat meer toernooien spelen. 

Ik heb sowieso zin in dit nieuwe jaar. Hup 2020!

Marjolein

P.S. Komende woensdag blik ik terug op 2019 en vertel ik over mijn mixed feelings over 2020 in mijn ‘Mail van Marjolein’. Wil je die ontvangen? Laat dan onderaan deze pagina je gegevens achter!