Georgia Open 2019

Maandag 11 maart:
Gisteren ben ik van Düsseldorf naar Atlanta gevlogen. Zo’n anderhalf uur rijden ten noordwesten van Atlanta ligt het plaatsje Rome, waar dit jaar voor de tweede keer het ITF 1 toernooi Georgia Open plaatsvindt. De reis is voorspoedig verlopen.
Vandaag was de eerste trainingsdag. Ik heb twee keer getennist en aan het einde van de middag nog een half uur gefietst in de fitness. Het is altijd even wennen zo’n eerste dag. Mijn rug moet nog bijkomen van het lange zitten tijdens de reis en ik was vanmorgen al voor half zes wakker vanwege de jetlag. Maar dat trekt de komende dagen allemaal weg. Hopelijk trekt het slechte weer dan ook weg, want het regende vanmiddag veel te veel naar mijn zin.
Morgen weer een trainingsdag en aan het einde van de dag wordt de loting bekendgemaakt.

Woensdag 13 maart:
Gisteren heb ik een goede trainingsdag gehad en vandaag ging het toernooi van start. In het enkelspel heb ik een Bye in de eerste ronde, dus ik hoefde vandaag niet te enkelen. Vandaag mocht ik al wel aan de slag in de dubbel. Katharina Krüger en ik wonnen onze kwartfinale met 6-1 6-1.
Morgen speel ik de achtste finale van het enkelspel tegen Soldan.

Donderdag 14 maart:
Mijn eerste enkelspel van deze trip ging erg lekker! Ik won met 6-0 6-1. Morgen moet ik twee keer flink aan de bak. Eerst in het enkelspel tegen Bernal, daarna in het dubbelspel tegen Bernal en Cabrillana.
De wedstrijden worden live gestreamd op https://web.playsight.com/facility/rome-tennis-center/home en zijn na een korte registratie gratis te volgen.

Vrijdag 15 maart:
Vandaag speelde ik voor het eerst sinds lange tijd tegen Bernal. Ik speelde twee goede sets, maar er zat helaas wel een mindere tussenin. Ik won met 6-1 5-7 6-0.
In het dubbelspel ging het later op de dag ook lekker. Katharina en ik wonnen met 6-1 6-3 van het duo Bernal/Cabrillana.
Morgenmiddag zal ik eerst de halve finale enkelspel spelen tegen Diede de Groot en later de dubbelspel finale. Op het moment van schrijven zijn onze tegenstanders nog niet bekend.
Tot dusver ben ik erg blij met de resultaten in dit toernooi! Ik had de afgelopen weken te kampen met blessures en mijn voorbereiding was dus niet optimaal, maar ik heb ongeacht wat er morgen gebeuren gaat al goede resultaten neergezet. Het kan alleen nog maar beter worden!

Zaterdag 16 april:
Helaas stond ik in de halve finale enkelspel vandaag niet goed te spelen. Het was erg koud en daar heb ik altijd veel last van. Ik liet het mijn spel te veel beïnvloeden en speelde met name in de eerste set teleurstellend slecht. Ik verloor met 1-6 3-6 van De Groot.
Later vandaag namen Katharina Krüger en ik het samen op tegen het koppel Baron/Famin. Zij hadden op weg naar de finale al van twee geplaatste koppels gewonnen. Gelukkig waren Katharina en ik vandaag te sterk voor ze. We wonnen met 6-1 6-3! Vanzelfsprekend zijn we erg blij met deze titel.


Ik ben blij met mijn resultaten van de afgelopen week. Ik had in de aanloop naar het toernooi last van blessures en ben blij dat ik fysiek en ook qua spel zo goed door het toernooi gekomen ben, mijn teleurstellende spel van vandaag in het enkelspel daargelaten. Het geeft vertrouwen en ik kijk uit naar volgende week. Morgen reis ik af naar Baton Rouge, waar vanaf dinsdag het tweede en tevens laatste toernooi van deze trip zal plaatsvinden.