Geen Tokio 2020: wat nu?

Afgelopen zondag verscheen een persbericht waarin stond dat ik thuis train in de voorbereiding op de Spelen in Tokio in 2020. Ondertussen is bekend geworden dat de Spelen naar 2021 verschoven zullen worden. Een klap voor de sportwereld, voor de stad Tokio, maar wel de juiste beslissing. Dus ik heb daar vrede mee.

Nu krijg ik van alle kanten de vraag: wat betekent dit voor jou Marjolein? Ga je nu door tot 2021? Zou je door mógen gaan, met dat gedoe rondom classificatie? Wíl je doorgaan?

Dat zijn vragen waar ik nu nog geen antwoorden op heb. De nieuwsberichten rondom het uitstellen van toernooien volgen elkaar razendsnel op en het is daardoor nog te vroeg om de gevolgen te kunnen overzien en een nieuw toekomstplan te maken. Ik richt me daarom op het hier en nu.

Ik blijf in mijn thuissituatie trainen om zo fit mogelijk te blijven, zodat wanneer hopelijk deze zomer de situatie weer “normaal” is ik het tennissen en wedstrijden spelen snel weer kan oppakken. Daarnaast schrijf ik aan mijn scriptie van mijn Master Klinische Psychologie en ben ik druk met vrijwilligerswerk voor Coronahulp Beuningen. Ik vul mijn dagen zonder problemen en ben blij dat ik dit bericht in goede gezondheid kan schrijven.

Sportieve groeten,

Marjolein