Daegu Open 2019

Dinsdag 9 april:
Ik ben op dit moment in Daegu, Zuid-Korea. Enkele jaren geleden heb ik al eens deelgenomen aan het toernooi dat hier elk jaar gehouden wordt en dit jaar ben ik er voor het eerst sindsdien weer bij. Ik zal een heuse tour van drie toernooien in Azië afleggen. Afgelopen vrijdag begon de reis, toen ik vanuit Amsterdam via Taipei naar Zuid-Korea vloog. Deze week vindt het ITF 1 toernooi Daegu Open plaats. Volgende week speel ik nog een toernooi in Korea en de week erop in Japan.
De afgelopen twee dagen heb ik kunnen trainen. Vandaag ging het toernooi van start. In het enkelspel nam ik het op tegen een qualifier. De tijdsduur van de wedstrijd is veelzeggend voor het verloop ervan, want na slechts een half uur had ik de partij met 6-0 6-0 gewonnen. Morgen wacht mij een totaal andere pot. Ik moet het in de kwartfinale opnemen tegen Jordanne Whiley. Deze voormalige nummer 3 van de wereld is er wegens zwangerschap anderhalf jaar uit geweest, maar draait sinds februari weer mee op de tour en heeft al van meerdere top-8 speelsters gewonnen. Dat belooft dus een flinke uitdaging te worden!

Donderdag 11 april:
Sorry dat ik gisteren geen update geschreven heb hier! Dat schiet er wel eens bij in… 
Na een late start vanwege natgeregende banen, speelde ik de kwartfinale enkelspel tegen Jordanne Whiley. Ik begon goed, maar gaf het daarna zelf helaas uit handen. Ik verloor met 6-2 2-6 4-6 en ben ontevreden over dat ik mijn goede spel van de eerste set niet twee sets lang continu kon volhouden. 
Vandaag speelden Manami Tanaka en ik onze eerste dubbel. We wonnen met 6-0 6-1 van een Koreaans duo. Morgen spelen we de halve finale dubbelspel.

Vrijdag 12 april:
A good day at the office!
Tanaka en ik hebben ons met een 6-0 6-3 overwinning geplaatst voor de dubbelspel finale 😄. Morgen nemen we het op tegen het Engelse duo Shuker/Whiley.

Zaterdag 13 april:
Helaas konden we er vandaag niet met de winst vandoor gaan. We verloren de finale in drie sets. Maar mooi wel weer een trofee erbij! 
Morgen vertrekken we per bus naar Seoul voor het volgende toernooi.

Groetjes Marjolein