Cajun Classic 2018

Dinsdag 20 maart:
Traditiegetrouw mis ik de verjaardag van mijn oudste broer, die op 20 maart jarig is. Ik bevindt me dan namelijk altijd in de VS, waar ik deelneem aan onder andere de Cajun Classic. Ik kom hier sinds 2010 al elk jaar en ik kom hier graag, want het is een gezellig toernooi dat goed georganiseerd is. Dit jaar is mijn coach Wouter er voor het eerst ook bij.
Gisteren kwam ik tegen het middaguur aan op het vliegveld van Baton Rouge, de plaats waar het toernooi wordt gehouden. Ik besloot mijn armen een dag rust te gunnen en ben alleen even de fitness in geweest voor een hersteltraining. Ik wist al dat ik vandaag geen wedstrijd zou hoeven spelen, vanwege een “bye”. Vandaag heb ik heerlijk getraind: in de ochtend gericht op het enkelspel met Wouter, in de middag samen met Wouter, bondscoach Dennis en Aniek een training gericht op de dubbel. En daarna ben ik nog de fitness in geweest. Een heerlijke dag en ik ben klaar voor mijn wedstrijd van morgen! Ik neem het op tegen de Chinese Huang.

Woensdag 21 maart:
Net als vorige week in Rome, leek ik deze week mijn eerste wedstrijd met een “slow start” te beginnen. Gelukkig kon ik een 1-3 achterstand nog ombuigen naar 6-4 in mijn voordeel. In de tweede set begon en eindigde ik als sterkste: 6-3. Morgen speel ik de kwartfinale tegen Charlotte Famin. De kwartfinale dubbelspel wordt vrijdag pas gespeeld.

Donderdag 22 maart:
Ik heb heerlijk staan spelen vandaag tegen Charlotte Famin, nr. 9 van de wereld. In de eerste set liep mijn service niet en daardoor gaf ik veel punten weg en werd ik vier keer gebroken. Maar los van de service, liep alles als een trein. En in de tweede set ging het serveren gelukkig een stuk beter. Ik wist deze wedstrijd al Charlottes servicegames te winnen en ben blij met het hoge aantal winners dat ik geslagen heb.
Morgen staat alleen de kwartfinale dubbelspel op het programma. Zaterdag speel ik de halve finale enkelspel tegen Diede de Groot.

Vrijdag 23 maart:
Vandaag was weer een mooie dag met prachtig weer. Ik speelde pas om 15.00 de kwartfinale dubbelspel, dus voor die tijd was er genoeg tijd om te trainen. Aniek en ik namen het op tegen het koppel Mayara/Soldan. We wonnen met 6-1 6-1.
Morgen staan twee halve finales op het programma!

Zaterdag 24 maart:
In de ochtend speelde ik de single tegen Diede. In de eerste set was ik de bepalende speler. Ik sloeg een winner of ik sloeg een fout, Diede kwam er niet veel aan te pas. Helaas zaten er nog te veel fouten tussen en ging de set verloren, maar ik ben blij met mijn speelstijl. In de tweede set daalde mijn niveau. We speelden allebei niet sterk en het werd 6-1 voor Diede.
In de middag speelden Aniek en ik de halve finale dubbelspel. We hadden op een ander verloop gehoopt, maar gelukkig wisten we wel het laatste punt van de wedstrijd te winnen. De uitslag was 5-7 6-2 7-5 in ons voordeel. Morgenmiddag spelen we de finale tegen Diede en Lucy, net als vorige week.

Zondag 25 maart:
We stonden vandaag heel veel beter te spelen dan gisteren. We gingen erg goed van start en onze tegenstanders kwamen er in de eerste set niet echt aan te pas. We pakten hem met 6-2. In de tweede set ging het tot 3-3 gelijk op. Vanaf 3-4 was het in een roetsj 3-6. In de derde set wisten we na 2-2 uit te lopen naar 5-2. Op 5-3 hadden we een matchpoint, maar we wisten dat punt helaas niet te winnen. We verloren de game en keken aan tegen een 5-6 achterstand. De kansen op een tiebreak werden niet benut en de wedstrijd ging met 6-2 3-6 5-7 verloren. Heel erg jammer, want we zaten er zo dichtbij, zowel vorige week als deze week. Ik vind dat we een van de titels wel verdiend hadden :-).

Morgen begint de reis naar huis, waar ik dinsdag aan het begin van de middag zal aankomen.