Bye Bye Melbourne

Mijn laatste jaar als internationaal rolstoeltennisster is nu echt begonnen. En dat betekent dat ik afscheid heb genomen van Australië. 

Dit jaar was ik voor de tiende keer in Melbourne om de Australian Open te spelen. Als wedstrijdspeler krijg je niet elk toernooi de kans om ook even ‘de toerist uit te hangen’, maar na tien jaar zijn er toch voldoende momenten geweest om de dingen te doen die ik in Melbourne graag zou willen doen. 

Ook dit jaar heb ik de vrije uren die ik had goed benut. Al op mijn eerste dag in Australië had ik een te gekke tijd in ArtVo met een vriendin die in Melbourne woont (zie foto’s). En aan het einde van de reis had ik helaas ook vrije tijd doordat ik de finale niet gehaald had. Helaas was het op vrijdag snikheet (42 graden) en regende het de hele zaterdag, wat mijn leuke plannen aardig in de weg zat. Toch heb ik er het beste van gemaakt, onder andere door naar Sealife en naar het theater te gaan.

Melbourne: ik vind het een geweldige stad. Ik voel me ontzettend bevoorrecht dat ik hier zoveel jaar heb mogen spelen. Dank voor alles wat ik heb mogen meemaken!

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher