Buis opent Australian Open tegen landgenote Van Koot

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis speelt in de eerste ronde van de Australian Open tegen landgenote Aniek van Koot. Dat heeft de loting in Melbourne Park uitgewezen. Ook in het dubbelspel treffen de twee elkaar in de eerste ronde.

Buis is de nummer 4 van de wereld, Van Koot staat één plaatsje hoger op de wereldranglijst. De laatste twee onderlinge duels werden gewonnen door Buis. De winnaar van het duel stuit in de halve finale op de winnares van het duel tussen Diede de Groot (nummer 1 van de wereldranglijst) en de Chinese Zhenzhen Zhu (nummer 6). De top-8 van de wereld doet mee aan het eerste Grand Slam van het jaar.

“De loting kan beter, maar kan ook slechter”, blikt de 32-jarige Buis vooruit. “Natuurlijk speel ik in de eerste ronde liever tegen iemand die onder me op de ranglijst staat, maar ik weet goed hoe ik tegen Aniek moet spelen om te kunnen winnen en dat geeft vertrouwen. Hopelijk valt het woensdag op zijn plek.”

Dubbelspel
In het dubbelspel komt Buis voor het eerst aan de zijde van Zhu in actie. In de eerste ronde treffen ze De Groot en Van Koot, nummers 1 van de plaatsingslijst en vorig jaar winnaars van alle grandslamtoernooien. “Ik had liever in de onderste helft van het schema gezeten”, erkent de Beuningse. “De bovenste helft is zowel in enkel- als dubbelspel duidelijk een stuk sterker. Maar we gaan er alles aan doen om de finale te bereiken.”

Het duel Buis-Van Koot wordt komende nacht (Nederlandse tijd) gespeeld. Morgennacht (Nederlandse tijd) staan de halve finales in het dubbelspel op het programma.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher