British Open 2019

Dinsdag 23 juli:
Allereerst zal ik jullie geruststellen: het gaat goed met me, bedankt voor de interesse. Vorige week heb ik op mijn website niet geschreven over mijn belevenissen in Zwitserland. Dat kwam hoofdzakelijk doordat mijn partner Jos mee was naar het toernooi en ik met hem erbij niet achter mijn laptop kruip en daarom de updates glad vergeten was. Maar via social media en het persbericht dat zondag op mijn website werd geplaatst, bleven jullie gelukkig toch op de hoogte. 

Gisteren ben ik naar Nottingham gereisd, waar deze week het Super Series toernooi British Open plaatsvindt. Ik heb dit toernooi al vaak gespeeld. Vorig jaar moest ik verstek laten gaan vanwege de tennisarm waar ik toen mee worstelde, maar dit jaar ben ik dus weer terug op het voor mij zeer vertrouwde tennispark. Het toernooi is vandaag van start gegaan, maar dankzij een “bye” hoefde ik nog geen wedstrijd te spelen. Wel heb ik vandaag meerdere keren getraind. Morgen beginnen de wedstrijden voor mij. Zowel in de enkel als in de dubbel zal ik in actie komen. 

Groetjes Marjolein

Woensdag 24 juli:
Vandaag was qua resultaten een gemengde dag. Ik speelde aan het begin van de middag voor het eerst ooit een enkelspel partij tegen de Japanse Takamuro. Ik heb solide staan spelen en een aantal zeer fraaie winners geslagen. Ik won de wedstrijd met 6-1 6-2. 
Tegen de avond mochten Micha Spaanstra en ik samen de baan op voor de kwartfinale dubbelspel tegen Mathewson/Montjane. We begonnen niet goed aan de wedstrijd die uiteindelijk bijna drie uur duurde. De eerste set ging met 2-6 verloren, maar we herpakten ons goed in de tweede set en wonnen die met 6-2. Helaas ging de derde set toch weer verloren: 2-6. 
Morgen speel ik vanaf ongeveer het middaguur, als het goed warm is, de kwartfinale enkelspel tegen Ellerbrock. 

Donderdag 25 juli:
Ik ben heel blij dat ik jullie kan vertellen dat ik vandaag gewonnen heb! Met 6-1 6-4 was ik Sabine Ellerbrock in de kwartfinale de baas. 
Morgen zal ik de halve finale spelen tegen Aniek van Koot.

Groetjes van een ietwat oververhitte maar blije Marjolein

Vrijdag 26 juli:
Vandaag speelde ik de halve finale enkelspel op de British Open tegen Aniek van Koot. En ik heb gewonnen! De laatste driekwart jaar heb ik het de top-3 menig keer moeilijk gemaakt, maar winnen lukte steeds maar niet. Vandaag op mijn zesde matchpoint gelukkig wel! 2-6 6-1 6-4. Ik ben er vanzelfsprekend heel erg blij mee. 
De finale zal ik zondag spelen tegen Diede de Groot.