Bendigo 2019

Dinsdag 8 januari:
Afgelopen weekend ben ik afgereisd naar Bendigo, een plaats in de buurt van Melbourne, waar deze week voor het eerst het eerste Super Series toernooi van het jaar plaatsvindt. Op vrijdagochtend stapte ik in Düsseldorf op het vliegtuig en na overstap in Abu Dhabi landde ik op zaterdagavond in Melbourne. Daar overnachtte ik in een hotel vlakbij het vliegveld, om op zondagochtend verder te reizen naar Bendigo. Ik had nog nooit van deze plaats gehoord. Normaal gesproken wordt het Super Series toernooi in Sydney gespeeld, maar vrij kortdag kregen we te horen dat we daar niet meer terecht konden.

De afgelopen dagen heb ik kunnen wennen aan en genieten van de warmte. Ik heb de nodige uren op de tennisbaan gemaakt en ben klaar voor het toernooi dat morgen van start gaat. Ik heb in de eerste ronde van het enkelspel een “bye” en hoef daarom morgen nog geen enkelpartij te spelen, maar misschien moeten Yui en ik morgenmiddag al wel aan de bak in het dubbelspel. Dat hangt af van de loting, die morgen om 12 uur plaatsvindt.

Ik heb veel zin in het toernooi.

Zondag 13 januari:

Het eerste toernooi zit er op. In het enkelspel had ik een zware loting. Na een bye in de eerste ronde, speelde ik in de tweede ronde tegen de Chinese Zhu. Met 7-5 6-3 won ik de partij. In de kwartfinale stond ik wederom tegenover een Chinese, namelijk Huang. Zij bleek te sterk voor mij en ik verloor de wedstrijd met 3-6 3-6.

In het dubbelspel was het succes een stuk groter. Met een 6-2 6-0 en een 6-1 6-1 overwinning plaatsten Yui Kamiji en ik ons voor de finale. Ook in de finale verloren we maar twee games: we versloegen Shuker en Tanaka met 6-1 6-1.

Een goede start van 2019!