Australian Open 2019

Dinsdag 22 januari:
De afgelopen dagen heb ik mij voorbereid op de eerste Grand Slam van het jaar: de Australian Open. Het is mijn favoriete toernooi en ik geniet er van om in Melbourne te zijn. Mijn coach Wouter is zaterdagochtend aangekomen en de afgelopen vier dagen hebben we samen getraind. Ik ben klaar voor het toernooi, dat morgen van start gaat. In de kwartfinale neem ik het op tegen mijn dubbelpartner Sabine Ellerbrock. Op donderdag worden de halve finales van het enkel- en dubbelspel gespeeld.

Woensdag 23 januari:
Wat ben ik blij dat ik morgen twee halve finales mag spelen! Ik ging heel goed van start tegen Sabine en won de eerste set met 6-1. In de tweede set liep ik iets minder overtuigend uit naar 5-2. Sabine speelde vervolgens twee games sterker dan ik, maar met 6-1 6-4 was de winst uiteindelijk toch nog voor mij.
Ik ben super blij met deze overwinning!!! Morgen speel ik in de halve finale tegen Diede de Groot. Later op de dag spelen Sabine en ik samen tegen KG Montjane en Lucy Shuker. Beide wedstrijden zullen gespeeld worden op baan 7. De stand zal live te volgen zijn via de website en app.

Donderdag 24 januari:
Het was een bijzonder warme dag vandaag. Toch ging ik om 12 uur “opwarmen” voor mijn halve finale enkelspel. Rond kwart voor twee leek het er op dat ik de baan op moest, want het was matchpoint in de wedstrijd voor mij. Toch werd het daar opeens nog een derde set. Een uurtje later waren de heren klaar en weer was ik klaar om de baan op te gaan, maar toen werden de wedstrijden stilgelegd vanwege de hitte. Het werd steeds warmer en warmer en uiteindelijk konden we pas om 19.15 uur de baan op, wetende dat het dubbelspel al was uitgesteld tot vrijdag.
Ik ging goed van start en maakte het Diede flink lastig. Helaas wist ik niet alle gamepoints die ik had te benutten, waardoor ik achter kwam te staan in plaats van zelf uit te lopen. Ik verloor de eerste set met 3-6. Ook in de tweede set speelde ik een aantal goede games, maar helaas benutte ik nu ook niet alle gamepoints en ging deze set met 2-6 verloren. Ik heb een hoop goede dingen gedaan en heb vastgesteld op welke manier ik tegen Diede moet spelen om te kunnen winnen. Er is nog iets waar mijn coach en ik aan gaan werken, maar de verloren wedstrijd gaf me toch zeker vertrouwen voor de toekomst.
De halve finale dubbelspel staat gepland voor morgenmiddag om 15.00 uur. Het wordt morgen weer heel warm en het gaat ook nog eens flink waaien. Vannacht “koelt het af” tot 31 graden, dus de dag begint al heel erg warm.

Marjolein feliciteert Diede

Vrijdag 25 januari:
De dag begon met ontzettend veel wind en daarna werd het ook nog eens warmer dan 40 graden. Maar binnen tien minuten daalde de temperatuur met 12 graden en toen moesten we plotseling snel de baan op. Sabine en ik begonnen slecht aan de dubbel tegen KG Montjane en Lucy Shuker. We keken aan tegen een 0-5 achterstand. We begonnen wat beter te spelen, maar verloren de eerste set tocht met 2-6. Met een wat andere insteek begonnen we aan de tweede set en dat bleek heel goed te gaan: we pakten de set met 6-1. Een match tiebreak moest de beslissing brengen. Na 0-1 pakten we de leiding en die lieten we niet meer gaan. We wonnen de tiebreak op ons eerste matchpoint met 10-7. 
Morgenmiddag spelen we de finale tegen Aniek van Koot en Diede de Groot.