Wimbledon 2018

Woensdag 11 juli:
Mijn coach Wouter en ik zijn nu twee dagen in Londen, om mij samen voor te bereiden op mijn deelname aan het rolstoeltennis toernooi van Wimbledon. Ik ben erg blij dat ik hier ondanks het blessureleed van de afgelopen maanden sta en verheug me er op om te spelen deze Grand Slam. Het herstel van mijn tennisarm verloopt goed en ik ben nu fitter dan ik was tijdens Roland Garros. Helaas zit de loting me voor de derde Grand Slam op een rij niet mee, want ik lootte alweer tegen een van de twee geplaatste speelsters. Net als tijdens de Australian Open mag ik in de eerste ronde aantreden tegen Yui Kamiji. In Australië was het een spannende wedstrijd, hopelijk wordt het morgen net zo’n strijd, maar kom ik als winnaar uit de bus. We spelen de laatste wedstrijd van de dag op baan 14.
Het dubbelspeltoernooi gaat vrijdag van start.

Donderdag 12 juli:
Wat was het een gelijkwaardige wedstrijd en wat zat ik er dichtbij. Helaas ging de winst met 6-4 6-4 naar Yui Kamiji. Het niveau dat ik haalde was hoog en daar ben ik blij mee, maar op de belangrijke momenten wist ik vaak net niet genoeg te brengen om de beslissende punten te kunnen winnen. Uit deze wedstrijd neem ik dingen mee om van te leren, maar ook positiviteit, omdat ik zo dicht bij winst op de nummer 2 van de wereld zat en dat na een periode vol blessureleed, waarin ik veel trainingen en wedstrijden heb moeten missen.
Morgen spelen Aniek van Koot en ik de halve finale dubbelspel tegen Sabine Ellerbrock en Lucy Shuker.

Zaterdag 14 juli:
Helaas is de dubbel niet afgelopen zoals we hadden gehoopt. Gisteren traden we aan tegen Ellerbrock/Shuker. We begonnen goed en pakten de eerste set met 6-3. Helaas keerde het toen en verloren we de tweede set met 4-6. Ondanks de invallende duisternis, moesten we toch van start gaan met de derde set. Op 1-3 werd de wedstrijd alsnog gestaakt en vandaag speelden we hem af. 1-3 achterstand in de derde set is geen fijne uitgangspositie. We deden ons best en wonnen drie van de zes gespeelde games, maar dat was niet genoeg en we verloren de derde set dus met 4-6.
Wimbledon 2018 zit er op voor mij. Ik ben erg blij met dat ik hier stond en ik kijk tevreden terug op diverse punten, maar heb ook leerpunten die ik meeneem.
Bedankt voor alle support die ik gekregen heb!