US Open 2018

Dinsdag 11 september

Vorige week nam ik alweer voor de zesde keer deel aan de US Open in New York. Vanaf 2011 ben ik er elke editie bij geweest. De oplettende lezer komt dan tot acht deelnames, maar in 2012 en 2016 vond de US Open voor de rollers geen doorgang, in verband met het samenvallen van de US Open en de Paralympische Spelen. Zoals altijd was het ook dit jaar weer een goed georganiseerd en fijn toernooi om te spelen.
Helaas zat de loting me in het enkelspel niet mee. Voor de vierde keer dit jaar trof ik in de eerste ronde een van de twee geplaatste spelers. Ik speelde net als tijdens de Australian Open en Wimbledon tegen Yui Kamiji. Tijdens die twee ontmoeten zat ik heel dichtbij (set)winst en we hadden op basis daarvan een spelplan bedacht. Helaas had Yui door dat ik dichtbij was en paste ze deze keer een totaal andere speelwijze toe. De meeste ballen gingen heel hoog de lucht in en ik had geen goed antwoord op dat spel. Regelmatig trok ik punten naar mij toe, maar de kansen op game die ik had wist ik niet te benutten. Ik verloor dik met 0-6 0-6.
In het dubbelspel ging het gelukkig beter! Ik speelde dit jaar met Aniek van Koot. In de halve finale troffen we Montjane en Mathewson. We wonnen de wedstrijd met 6-1 6-1. In de finale stonden we tegenover De Groot/Kamiji. Het werd een heel spannende wedstrijd waarbij het in veel games om (meerdere) deuces draaide. Helaas konden we onze 4-1 voorsprong in de tweede set niet benutten. Na ruim twee uur spelen ging de partij met 3-6 4-6 naar onze tegenstanders. Ik kan wel heel tevreden zijn over mijn spel in de dubbel, ik speelde mijn beste wedstrijd in een half jaar tijd!

Foto: US Open