Twee finaleplaatsen voor Marjolein Buis op Sardinië

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft op Sardinië (Italië) zowel in het enkel- als dubbelspel de finale bereikt van het ITF1-toernooi. Met deze prestatie verovert de 30-jarige Beuningse belangrijke punten voor de wereldranglijst.

In de enkelspelfinale trof Buis (nummer 9 van de wereld, red.) de Italiaanse Giulia Capocci. Zij staat één plek hoger op de internationale ranglijst. In de eerste set nam Capocci snel een voorsprong, die ze niet meer afstond. In de tweede set tekende zich eenzelfde scenario af, maar Buis knokte zich terug. Toch was de Italiaanse met 3-6, 4-6 te sterk.

“Het was voor mij heel belangrijk om hier goed te presteren in het enkelspel”, blikt Buis terug. “Door hier de finale te halen, ben ik weer terug in de top-8. Dat is belangrijk voor kwalificatie voor het eindejaarstoernooi, de Singles Masters. Daar doen de acht beste speelsters ter wereld mee. Nu is het zaak bij die beste acht te blijven.”

Dubbelspel
In het dubbelspel kwam Buis in actie met Katharina Kruger. Het Nederlands/Duitse koppel bereikte de finale, maar moest daarin hun meerdere erkennen in Capocci en de Française Charlotte Famin (4-6, 1-6). “Natuurlijk had ik hier graag gewonnen, maar dat zat er helaas niet in”, concludeerde Buis. “Ik ben blij met de progressie die ik hier heb geboekt, heb aangetoond dat ik bij de top-8 hoor. Die goede lijn wil ik nu voortzetten.”

French Riviera Open
Buis reist vanuit Sardinië direct door naar Nice, waar ze komende week de French Riviera Open speelt.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher