Tom (5 jaar): “Ik wil net zo goed worden als Marjolein”

Tom en Marjolein tennissen samen tijdens de Fandag

Ik ben in de eerste plaats topsporter. Maar het is ontzettend gaaf als ik jonge sporters – met of zonder handicap – kan inspireren. Vorig jaar kwam de 5-jarige Tom op mijn fandag. Hij heeft net als ik Ehler-Danlos Syndroom (EDS), moest daardoor stoppen met voetbal en dacht dat hij nooit meer zou kunnen sporten. Ik heb hem toen wat tips gegeven, een balletje met hem geslagen en superblij ging hij weer naar huis. Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van hem – zelf geschreven! Hij wilde graag vaker rolstoeltennissen en zit nu ook op tennisles. 

Dit was zijn mailtje:

Hoi, ik ben Tom. Ik ben 5 en ik woon in Amersfoort.

Een tijdje terug was ik bij Marjolein in Nijmegen op de Fandag. We moesten eerst lang met de auto.

Ik wou er graag naartoe om rolstoeltennis te proberen. Vorig jaar zat ik op voetbal, maar door mijn EDS kon dat niet meer. Mijn benen doen pijn bij het schoppen en rennen. Ik dacht dat ik nooit meer kon sporten. Toen hoorde ik dat Marjolein kon tennissen met EDS, dus dat wou ik ook proberen.

Op de Fandag mocht ik ook in een rolstoel tennissen. Ik werd toen heel blij. Marjolein ging mij leren hoe ik moest tennissen. Het lukte om de bal weg te slaan en ook al over het net.

Na het tennissen was ik heel supertrots op mezelf dat ik het had geprobeerd. Ik was heel blij dat het lukte. Ik wou wel vaker rolstoeltennissen. We gingen zoeken naar tennisleraren en overal waar het kon ging ik tennissen. Nu zit ik op tennis in Apeldoorn.

Ik wil heel graag met Marjolein tennissen en net zo goed worden als Marjolein.


Echt zo gaaf dat ik hem heb kunnen helpen om een sport te vinden die bij hem past! Ik hoop dat hij nog ontzettend veel plezier gaat beleven aan rolstoeltennis; net als ik doe!