Sardinia Open 2018

Maandag 17 september:
Voor mij begon de dag al vroeg, namelijk met een onaangekondigde dopingcontrole. Daarna ben ik gaan trainen en van daaruit direct doorgereden naar Schiphol. Deze week speel ik alweer een toernooi in het buitenland: Sardinia Open. Dit ITF 1 toernooi heb ik in het verleden al enkele keren gespeeld en ik vind het leuk om weer in Alghero te zijn.
Morgen hoef ik geen enkelspel te spelen, omdat ik een “bye” heb en dus in de tweede ronde starten mag. Wel zal in de middag het dubbelspel gespeeld worden. Ik speel hier samen met Katharina Krüger.

Donderdag 20 september:
Het toernooi is nu enkele dagen bezig. Het dubbelspel ging op dinsdag niet door vanwege regenbuien. Gisteren speelde ik mijn eerste enkel van dit toernooi. Het ging erg goed en ik won overtuigend met 6-0 6-0. In de namiddag speelden Katharina en ik de kwartfinale dubbel. We verloren slechts één game.
Vanmorgen speelde ik de kwartfinale enkelspel tegen Buob. Ik won de wedstrijd met 6-1 6-1. Vanmiddag of vanavond spelen we de halve finale dubbelspel. Morgen speel ik de halve enkelspel tegen KG Montjane.

Vrijdag 21 september:
Ik ben ontzettend blij, want ik sta in twee finales! Gisteren wonnen Katharina en ik de halve finale dubbelspel zonder gameverlies.
Vandaag nam ik het op tegen KG Montjane. We stonden ruim drie uur op de baan. Ik speelde bij vlagen wel en bij vlagen niet zo goed, maar wie mij kent, weet dat ik elk punt ben blijven knokken. Dat resulteerde uiteindelijk in de winst: 7-6(5) 3-6 6-3. Ik ben ontzettend blij dat ik de finale gehaald heb. Morgenochtend om 10.00 zal ik tegen lokale favoriet Capocci spelen. De wedstrijd zal live te zien zijn via www.sardiniaopen.net.

Zondag 23 september:
Helaas heb ik in beide finales aan het kortste eind getrokken. Tegen Capocci ging ik met 3-6 4-6 ten onder. In de dubbel ging de winst wat dikker naar de tegenstanders: 3-6 1-6. Niet de afloop waar ik op hoopte, maar ik ben wel heel blij met de finaleplaatsen en ben er ook trots op dat ik in de finale stond, na het blessureleed van dit seizoen.