Rolstoeltennisster Buis vroegtijdig uitgeschakeld tijdens Bolton Indoor

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is tijdens het Bolton Indoor in het Engelse Bolton uitgeschakeld in de kwartfinale. Een handicapgerelateerde blessure zat haar dwars. In het dubbelspel moest ze zich door deze blessure afmelden voor de halve finales.

“Ik kreeg tijdens de kwartfinale in het enkelspel last van zenuwpijn in mijn rechterbeen”, legt Buis uit. “Het is geen sportblessure, heeft niks te maken met de tennisarm die ik vorig jaar had. Deze zenuwpijn heeft echt te maken met mijn handicap.” Buis heeft het Ehler-Danlos Syndroom, met het gevolg de banden en pezen die haar gewrichten bij elkaar houden, te slap zijn.

De 31-jarige Beuningse maakt zich geen zorgen over de komende weken: “Het is niks ernstigs. Een paar jaar terug heb ik hier ook last van gehad, toen was het met een paar dagen rust helemaal over. Daarna ga ik me gewoon voorbereiden op de toernooien in de Verenigde Staten in maart.”

Kwartfinale
Na een overtuigende overwinning in de tweede ronde (Buis hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen, red.) begon Buis goed aan haar kwartfinale tegen landgenote Micha Spaanstra. “Zij speelde goed. Vanaf het moment dat ik last kreeg van die zenuwpijn, ben ik blijven knokken, maar was het niet genoeg om het haar nog echt lastig te maken.” Buis verloor in drie sets: 6-4, 3-6, 2-6.

Afmelding
Ook in het dubbelspel kende de Nederlandse een goede start met haar Duitse dubbelpartner Katharina Kruger. De twee bereikten de halve finale, maar door de blessure van Buis moest het koppel zich daarvoor afmelden. “Het zijn natuurlijk niet de resultaten die ik had gewild”, concludeert Buis. “Ik had iets anders voor ogen, maar helaas, soms zit het tegen.”

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher