Omgaan met tegenslag (deel 3, slot): waar zijn m’n koffers?

Koekjes laten aanbranden, een onvoldoende voor een proefwerk of een auto die niet wil starten. Bij tegenslag gaat het bij mij echt niet meteen over het feit dat ik in een rolstoel terecht ben gekomen. In drie blogs deel ik tegenslagen uit het afgelopen jaar met jullie. In het laatste deel: bagage kwijt.

Een paar weken geleden vloog ik vanuit Italië naar een toernooi in Frankrijk. Helaas bleek bij aankomst dat mijn bagage achtergebleven was in de buurt van het Colosseum… Ik zou mijn spullen pas 24 uur later krijgen.

Op het vliegveld kocht ik wat toiletspullen. De volgende ochtend was ik vroeg uit de veren, want ik wilde me zo goed mogelijk voorbereiden op het toernooi. Natuurlijk kon ik nog niet tennissen, want ik had nog geen rackets en wielen. Mijn kleding was ook niet aangekomen.

Mijn collega-tennissters, van wie ik kleding zou kunnen lenen, kwamen pas later op de dag in Frankrijk aan. Gelukkig kon ik me redden met een korte broek van mijn coach. Niks mis met een omgeslagen herenbroek als het 25 graden is en je zelf alleen een warme joggingbroek hebt!

Sportief gekleed gingen mijn coach en ik de fitness in. Na de krachttraining heb ik de wachttijd nuttig besteed door mijn laatst gespeelde wedstrijd te analyseren met behulp van de video-opname die ik had gemaakt.

Toen aan het einde van de middag eindelijk de bagage arriveerde, zijn we alsnog de tennisbaan opgegaan voor een goede trainingssessie. Dat we de welkomsttoespraken en loting daardoor misten, namen we graag voor lief. We waren precies op tijd klaar voor het diner!

Samengevat: maak er het beste van!

Dit blog schreef ik voor VX Company.