Omgaan met tegenslag (deel 1): auto en chauffeur kwijt

Koekjes laten aanbranden, een onvoldoende voor een proefwerk of een auto die niet wil starten. Bij tegenslag gaat het bij mij echt niet meteen over het feit dat ik in een rolstoel terecht ben gekomen. In drie blogs deel ik tegenslagen uit het afgelopen jaar met jullie. In deel 1: geen auto.

Tijdens de Grand Slams geniet ik van de enorme luxe dat ik een auto voor het toernooi kan bestellen om me op te halen bij mijn hotel en me naar het tennispark te laten rijden en omgekeerd. Aan het begin van dit jaar, op de ochtend van de loting van de Australian Open, stonden mijn coach Wouter Kropman en ik voor het appartement te wachten op de auto.

Maar die kwam niet.

Na een tijd wachten belde ik de transportdienst en mij werd verteld dat de auto onderweg was. Na een half uur wachten hoorde ik bij een volgend telefoontje dat de chauffeur onbereikbaar was en dat het vanwege de drukte zeker een half uur zou duren voor een nieuwe auto voor zou kunnen rijden.

Dat betekende dat ik te laat zou komen bij de loting, waarbij ik aanwezig moest zijn. Ik raakte gefrustreerd, maar besefte dat de centralist er niks aan kon doen.

Ik besloot om zelf alternatief vervoer te regelen. Ik boekte een Uber en twee minuten later kwam een auto voorrijden. Zo kwamen we gelukkig nog precies op tijd aan en kon ik bij de loting aanwezig zijn.

Soms heb je gewoon net even een andere oplossing nodig dan je eigenlijk zou willen.

Dit blog schreef ik voor VX Company.