Officieel gekwalificeerd voor de Singles Masters

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis doet voor het achtste jaar op rij mee aan de NEC Wheelchair Tennis Masters, het officieuze WK aan het einde van het jaar (28 november – 2 december). Aan dit toernooi doen de 8 beste speelsters van de wereld mee; Buis is de huidige nummer 7 op de wereldranglijst.

De nieuwe wereldranglijst van deze week gaf uitsluitsel over Buis’ deelname. Na haar recente successen tijdens de Sardinia Open en French Riviera Open is ze zeker van deelname aan de seizoensafsluiter. “Ondanks een half jaar blessureleed heb ik mijn positie in de mondiale top-8 toch weten te behouden”, zegt Buis trots. “Ik streed met twee andere speelsters om de laatste posities die recht geven op deelname, het was best spannend.”

De Singles Masters worden dit jaar in Orlando (Verenigde Staten) gehouden. Vorig jaar bereikte ze op de Singles Masters de halve finales, dus heeft ze behoorlijk wat punten te verdedigen voor de wereldranglijst. “Ja, dat legt wel druk op dit toernooi. De komende weken ga ik met mijn team keihard werken om weer goed te presteren en de goede lijn van de afgelopen maand door te trekken.”

Programma 2018
De 30-jarige Beuningse rolstoeltennisster speelt dit kalenderjaar nog vier toernooien:

  • 06-10 november: Bath Indoor Wheelchair Tennis Open (Bath, Engeland)
  • 14-18 november: UNIQLO Wheelchair Doubles Masters (Bemmel, Nederland)
  • 28 nov – 02 dec: NEC Wheelchair Tennis Masters (Orlando, Verenigde Staten)
  • 11-16 december: NK Rolstoeltennis (Alphen aan den Rijn, Nederland)