Marjolein Buis sluit seizoen af met nationale dubbeltitel

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft met dubbelpartner Diede de Groot de Nederlandse titel in het dubbelspel gewonnen. In de finale van het NK in Alphen aan den Rijn waren ze in een beslissende supertiebreak te sterk voor Aniek van Koot en Micha Spaanstra (3-6, 6-2, 10-6).

Buis en De Groot waren op de NK als eerste geplaatst. Na een simpele overwinning in de halve finale troffen ze zoals verwacht de als tweede geplaatste Van Koot en Spaanstra. “Het was een goede finale”, blikt Buis terug. “Het ging gelijk op. Mooi dat het ons in de supertiebreak lukt om de laatste vier punten op rij te winnen.”

“Ik ben heel blij met deze titel. Na de wereldtitel nu ook de nationale titel in het dubbelspel; dat is een prachtige afsluiting van dit tennisjaar.”

Enkelspel
In het enkelspel werd Buis in de kwartfinales uitgeschakeld. Van Koot, nummer 3 van de wereld, was in drie sets te sterk (1-6, 6-4, 3-6). “Het verschil was vooral in de tweede en derde set erg klein. Niet voor niets stonden we bijna drie uur op de baan. Het had echt beide kanten op kunnen gaan. Ik had graag gewonnen, maar dit is een mooie ervaring richting het volgende seizoen.”

Nieuw seizoen
Tijd voor vakantie is er voor Buis niet. Op 4 januari vliegt de 30-jarige Beuningse al naar Australië voor de eerste internationale toernooien van het nieuwe seizoen. Ze speelt daar achtereenvolgens het Superseriestoernooi in Bendigo (9-13 januari), de Melbourne Open (15-19 januari) en de Australian Open (23-26 januari), het eerste grandslamtoernooi van het jaar.