Marjolein Buis sluit dubbelseizoen af met officieuze wereldtitel

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft samen met landgenote Aniek van Koot de UNIQLO Doubles Masters gewonnen. In de finale van het officieuze WK dubbelspel won het Nederlandse duo met 6-3, 6-1 van Louise Hunt (Groot-Brittannië) en Dana Mathewson (Verenigde Staten).

Buis en Van Koot waren in de finale in het Gelderse Bemmel oppermachtig. “We zijn ontzettend blij met deze titel”, glunderde Buis, die zo met succes haar titel verdedigde. Vorig jaar won ze de Doubles Masters aan de zijde van landgenote Diede de Groot. De sleutel tot deze zege? Buis: “We hebben vooraf duidelijke afspraken gemaakt, hebben ons daaraan gehouden en dit is een geweldige manier om het dubbelseizoen af te sluiten.

Buis en Van Koot speelden hun eerste groepsduel dit toernooi ook al tegen Hunt en Mathewson. Toen werd er verloren. “We begonnen niet goed aan dit toernooi, we speelden niet ons beste tennis”, erkent Buis. “Door die nederlaag werden we tweede in de poule en speelden we in de halve finale al tegen De Groot en Shuker, de favorieten voor de titel. Maar goed: als je een toernooi wilt winnen, moet je van iedereen kunnen winnen.”

Ze vervolgt: “We hebben vier wedstrijden gespeeld dit toernooi, steeds goed geanalyseerd wat er fout ging en elke volgende wedstrijd ging het beter. We groeiden in het toernooi met een fantastisch eindresultaat.”

Singles Masters
Komende vrijdag reist Buis naar Orlando (Verenigde Staten) voor de NEC Wheelchair Masters, het officieuze WK enkelspel. Daar strijden de acht beste rolstoeltennissters van dit seizoen om de titel.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher