Marjolein Buis nipt onderuit in zinderende dubbelfinale Australian Open

Sabine Ellerbrock en Marjolein na de dubbelspelfinale met hun coaches.
Rechts Marjoleins coach Wouter Kropman.

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is er met Sabine Ellerbrock niet in geslaagd de Australian Open te winnen. In een ongekend spannende finale legde het Nederlands/Duitse koppel het nipt af tegen Diede de Groot en Aniek van Koot: 7-5, 6-7 (4), 8-10.

Als er één rolstoeltenniswedstrijd in Melbourne een gelijkspel verdiend had, dan was het wel de vrouwendubbelfinale. Een blik op de statistieken vertelt het hele verhaal: Buis en Ellerbrock wonnen meer punten (84 om 79, red.), maar De Groot en Van Koot wonnen meer belangrijke punten. En dus stapte het als eerste geplaatste koppel als winnaars van de baan. Voor Buis blijft de teller nu op vijf grandslamtitels in het dubbelspel staan.

“Het was zo’n ongelofelijk spannende wedstrijd; echt een dubbeltje op zijn kant”, verzucht de 31-jarige Beuningse na afloop van de finale in Australië. “Voor het eerst in lange tijd speelde ik weer met Sabine Ellerbrock en dat ging erg goed. In de halve finale sleepten we er een knappe zege uit en in de finale verloren we nipt in de supertiebreak. Heel jammer, ik baal er echt van.”

Enkelspel

In het enkelspel bereikte Buis voor het eerst sinds de US Open van 2017 weer de halve finale op een Grand Slam. Ze boekte op weg daarnaartoe een knappe zege op dubbelpartner Ellerbrock, die 4 plaatsen hoger op de ranglijst staat. Mede door die overwinning stijgt Buis een plaatsje op de wereldranglijst: van 8 naar 7. “Dat is een belangrijke stap; die 7e plaats geeft rechtstreeks toegang tot de grandslamtoernooien. In de halve finale heb ik het de latere kampioene Diede de Groot ook knap lastig gemaakt”, blikt Buis terug. “Die twee wedstrijden geven veel vertrouwen; ik weet waar ik de komende weken aan moet gaan werken.”

Buis reist nu naar huis en traint de komende drie weken in eigen land. Haar volgende toernooi speelt ze in het Engelse Bolton, van 19 tot en met 23 februari.