Marjolein Buis bereikt dubbelfinale in Daegu Open

DAEGU – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft in Zuid-Korea de finale van de Daegu Open bereikt. Met haar Japanse dubbelpartner Manami Tanaka verloor ze de eindstrijd van het Britse koppel Jordanne Whiley en Lucy Shuker. Na twee spannende sets trokken Buis en Tanaka aan het kortste eind in de beslissende supertiebreak: 3-6, 6-3, 1-10. 

“Whiley en Shuker zijn geduchte tegenstanders”, erkent Buis. “Niet voor niets wonnen ze brons op de Paralympische Spelen in 2012 en 2016. Manami en ik zijn veel minder op elkaar ingespeeld.” Het was voor Buis en Tanaka het tweede toernooi dat ze ooit samen speelden. Vorig jaar wonnen ze het Bath Indoor Tournament in Engeland. Buis: “Ik ben niet blij met het niveau dat we haalden de finale. Toen we de tweede set wonnen, had ik het idee dat we door konden drukken. Jammer dat we die supertiebreak vervolgens niet konden winnen.”

In het enkelspel werd Buis ook gestuit door Whiley. In de kwartfinale won de Britse in drie sets: 6-2, 2-6, 4-6. De voormalige nummer 3 van de wereld maakte in de februari een comeback nadat ze moeder is geworden en won sindsdien vier van de vijf toernooien die ze speelde. Ook in Daegu ging Whiley met de titel aan de haal. “Onze wedstrijd had de finale moeten zijn”, vindt Buis. “Ik ben de enige die het haar moeilijk heeft kunnen maken. We waren erg aan elkaar gewaagd. Helaas kon ik mijn goede spel in de eerste set niet twee sets continu volhouden. Ik gaf het zelf uit handen.”

Vooruitblik

Deze week speelt Buis nog het Korea Open in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, volgende week reist ze naar Japan voor het Superseriestoernooi in Iizuka. “Ik had mijn Azië-trip graag begonnen met een beter resultaat. Ik heb dan ook veel zin om de komende weken een nog hoger niveau te laten zien.”

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher