Marjolein Buis begint Singles Masters tegen Japanse Yui Kamiji

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis (30) begint de NEC Wheelchair Tennis Masters tegen de Japanse Yui Kamiji. Dat heeft de loting in het Amerikaanse Orlando afgelopen nacht (Nederlandse tijd) bepaald. Het eerste duel voor de Beuningse staat voor komende nacht (Nederlandse tijd) gepland.

Tijdens de Singles Masters strijden de beste acht speelsters van de wereldranglijst om de officieuze wereldtitel. Buis werd bij de loting op de USTA National Campus in Lake Nona (Orlando) ingedeeld in Groep B. Daarin treft ze naast Kamiji ook landgenote Aniek van Koot en de Zuid-Afrikaanse KG Montjane. “Allemaal linkspoten”, noemt Buis een opvallend detail in de loting. “Maar dat maakt niet uit, ik heb ervaring tegen allemaal, weet hoe ze spelen.”

Komende nacht speelt de Nederlandse nummer 7 van de wereld de vijfde wedstrijd van de dag. Deze begint vermoedelijk niet voor 01.30 uur (Nederlandse tijd). Buis trof Kamiji de afgelopen jaren regelmatig: “Steeds was het een spannend gevecht; we ontlopen elkaar niet veel. Mijn voorbereiding hier samen met mijn coach Wouter Kropman was goed, dus ik heb vertrouwen in de komende week. Het is jammer dat mijn wedstrijd zo laat is, vooral voor wie het toernooi in Nederland live wil volgen. Ik heb in elk geval al getraind bij kunstlicht en dat ging goed. Dus daar zal het niet aan liggen.”

Singles Masters
Donderdag en vrijdag speelt Buis haar twee andere groepsduels. De twee beste speelsters van elke groep kwalificeren zich voor de halve finales. De finale van de NEC Wheelchair Tennis Masters is komende zondag. De wedstrijden in Orlando zijn live te volgen via itftennis.com/wheelchair