Halve finale eindstation voor Buis in voorbereiding Australian Open

Training in Craigieburn, Melbourne.

PERSBERICHT – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is in de halve finales van de Melbourne Open uitgeschakeld. Samen met haar Duitse dubbelpartner Katharina Kruger verloor ze in Craigieburn, een voorstad van Melbourne, van het sterke Chinese duo Zhu/Huang (5-7, 3-6).

Buis en Kruger begonnen sterk aan de halve finale, bouwden een voorsprong op in de eerste set en kregen zelfs kansen de set binnen te halen. Zhu en Huang knokten zich echter sterk terug en pakten alsnog de winst in de set. “De kansen die we kregen, hadden we echt moeten benutten”, erkent Buis. “We weten dat Zhu en Huang een sterk koppel zijn, dus moeten we ze eigenlijk niet de kans geven terug te komen. In de tweede set waren ze gewoon sterker en wonnen ze terecht.”

In het enkelspel was de kwartfinale het eindstation voor Buis. Na een simpele overwinning tegen de Australische nummer 82 van de wereld, Janine Watson (6-0, 6-1), stuitte de 31-jarige Beuningse op Yui Kamiji, de nummer 2 van de wereld uit Japan. Buis, zelf nummer 8 op de ranglijst, kon aanvankelijk beter omgaan met de harde wind, maar toen die ging liggen, nam Kamiji het initiatief over. “En ik kon de wedstrijd vervolgens niet meer keren”, verzucht de Nederlandse. “Yui stond goed te spelen en was gewoon de betere.” Na ruim anderhalf uur tennis ging de Japanse dan ook als winnares van de baan: 6-3, 6-2.

Australian Open

Na het toernooi in Craigieburn, een voorstad van Melbourne, reist Buis nu naar ‘downtown Melbourne’, waar komende woensdag de Australian Open voor de rolstoeltennissers begint. Buis komt uit in het enkelspel en in het dubbelspel speelt ze met de Duitse Sabine Ellerbrock. 

“In Bendigo en Craigeburn heb ik nu de nodige uren gemaakt ter voorbereiding op het eerste grandslamtoernooi van het jaar”, blikt Buis vooruit. “Ik ben volledig gewend aan de warmte en kijk enorm uit naar komende week. De Australian Open is mijn favoriete toernooi, ik hoop op een gunstige loting, zodat ik een paar rondjes door kan komen.”