German Open 2018

Dinsdag 3 juli:
Deze week speel ik in Berlijn de German Open. Ik hoop hier wat wedstrijdritme op te doen in de aanloop naar Wimbledon volgende week.  Om mijn nog niet volledig herstelde arm te sparen, zal ik alleen uitkomen in het enkelspel. Op het moment van schrijven, is de loting nog niet bekend. Deze zal ik vanavond op Twitter plaatsen. Het toernooi gaat morgen van start en als het goed is heb ik vanwege mijn plaatsing in de eerste ronde een bye.

Donderdag 5 juli:
Na een paar dagen wachten, zal morgen het toernooi voor mij echt van start gaan. De German Open duurt vijf dagen en het damesschema bestaat uit vier rondes. De hoofdscheidsrechter besloot daarom de dames pas op dag twee van het toernooi te laten beginnen. Dat was vandaag en ik had als enige dame een “bye” en daarmee een vrije doorgang naar de tweede ronde, dus ik hoefde vandaag ook nog niet te spelen. Gelukkig was er wel genoeg baancapaciteit om te kunnen trainen. Morgen neem ik het in de kwartfinale op tegen landgenote Mieke van Chastelet.

Vrijdag 6 juli:
De afgelopen dagen was het heerlijk zonnig. Vandaag startte de dag helaas met bewolking en wind. Naast de baan was dat behoorlijk fris, maar tijdens het tennissen had ik er geen last van. Ik begon een beetje onwennig aan mijn eerste wedstrijd, maar na even zoeken ging het beter. En dat is ook waarom ik hier ben: ritme opdoen, het weer gewend raken aan wedstrijden spelen. Ik won de partij met 6-2 6-1 en speel morgen de halve finale.

Zaterdag 7 juli:
Vandaag speelde ik tegen de Argentijnse Moreno, de nummer 17 van de wereld. We speelden pas één keer eerder tegen elkaar en ik had eerder deze week gezien dat ze ten opzichte van die keer, ruim een jaar geleden, beter was gaan spelen. Ik vind het erg leuk dat er aanwas is vanuit Zuid-Amerika. Een groep meiden van rond de 20 jaar oud is de top-20 binnen gekomen en dat belooft veel goeds voor de toekomst. Maar vandaag was het aan mij om te laten zien dat we op dit moment nog in het heden leven. Ik speelde goed en won met 6-1 6-2.
Morgen neem ik in het in de finale op tegen Katharina Krüger.