Georgia Open 2018

Zondag 11 maart:
Vanmorgen begon de dag al vroeg voor mij, toen ik uit bed werd gebeld voor een onaangekondigde dopingcontrole. Daarna was het tijd om naar Schiphol te rijden. Ik ben vanmiddag namelijk naar Atlanta gevlogen. 1,5 uur rijden bij Atlanta vandaag wordt het ITF 1 toernooi Georgia Open voor de eerste keer gehouden. Mijn reis was prima verlopen en om 20 uur lokale tijd kwam ik aan in het hotel. Een goed getimede vlucht dus en een ontspannen reis.

Dinsdag 13 maart:
Gisteren heb ik voor het eerst getraind op het gigantische tenniscomplex in Rome, Georgia. Ik trainde in de ochtend en het was verschrikkelijk koud. Wie mij kent, weet dat ik absoluut niet tegen kou kan. Vanmorgen zou het wederom koud zijn, dus vandaag ben ik in de middag gaan trainen. Een slimme zet!
Het toernooi gaat morgen van start. Ik heb een bye in de eerste ronde, dus ik zal donderdag pas mijn eerste wedstrijd spelen. De loting is te vinden op Twitter (en via mijn Twitter kanaal ook op de thuispagina van mijn website).

Donderdag 15 maart:
Vanmorgen mocht ik eindelijk beginnen! De afgelopen dagen had ik alleen in de middag getraind, maar vandaag stond ik toch om 9.45 uur al op de baan. Gelukkig was de koude wind nu afwezig en scheen zelfs de zon! Veel betere omstandigheden voor mij dus, dan de eerste ochtend hier in Georgia. Ik nam het in de achtste finale op tegen de Japanse Tanaka, nr. 15 van de wereld. Ik begon niet goed aan de wedstrijd. Ik maakte veel onnodige fouten en nam te weinig initiatief. Ik keek aan tegen een 1-5 achterstand… Daarna ging het duidelijk beter. Ik verloor nog maar één game en won de wedstrijd met 4-6 6-0 6-0. Morgen neem ik het in de kwartfinale op tegen de Chinese Zhu. De wedstrijden zullen live te bekijken zijn via https://playsight.com/#/livestreaming/tennis/rome-tennis-center?filter=rome. In de middag spelen Aniek en ik ook onze eerste dubbel.

Vrijdag 16 maart:
Ik heb goed staan spelen tegen Zhu! Ik wist dat Zhu een betere speelster is dan haar ranking doet vermoeden, omdat ze niet vorig jaar geen toernooien heeft gespeeld (op de World Team Cup na). Gelukkig was ik haar met 6-3 6-2 wel de baas!
De kwartfinale dubbelspel hebben Aniek en ik met 6-1 6-2 gewonnen van Baron/Soldan.
Morgenmiddag spelen Aniek en ik de halve finale enkelspel tegen elkaar en daarna nemen we weer plaats aan de zelfde kant va het net voor de halve finale in het dubbelspel.

Zaterdag 17 maart:
Vandaag was een gemengde dag qua resultaat. De single tegen Aniek was erg close, maar ik liet te veel gamepoints onbenut, helaas. Ik verloor met 5-7 4-6. In de avond speelden we samen tegen Tanaka/Funamizo. We wonnen met 6-1 6-3! Zo sta ik morgen toch nog in een finale, maar ik had natuurlijk het liefste in twee finales gestaan. We nemen het morgen op tegen Diede de Groot en Lucy Shuker.

Zondag 18 maart:
De dubbelspel finale ging eigenlijk heel goed. Het waren erg close games. De eerste set ging toch met 6-2 naar ons. In de tweede set ging het eerst de kant van Diede en Lucy op met 1-3, maar wij kwamen terug tot 5-3. Helaas kwamen we een game tekort. Van 5-6 kwamen we nog wel tot 6-6, maar de tiebreak ging met 2-7 verloren. De derde set was een match-tiebreak, dus een tiebreak tot de 10 in plaats van een volledige set. Die tiebreak ging ook verloren en dus moesten Aniek en ik genoegen nemen met de tweede plaats.

Ik kijk met een goed gevoel terug op dit toernooi. Toen ik in het vliegtuig stapte, was ik nog herstellende van de griep (of zoiets). Ik had dagenlang niet kunnen trainen en was flink ziek geweest. Ook de eerste dagen in Amerika kon ik nog niet voluit trainen. En dan toch zulke resultaten neerzetten, maakt me blij! Natuurlijk had ik liever de enkelspel finale gehaald en was ik liever eerste geworden in het dubbelspel, maar ik kijk toch met een goed gevoel terug op het toernooi.

Na de finale ben ik alvast naar een hotel vlakbij het vliegveld van Atlanta gegaan. Dat was 1,5 uur rijden vanuit Rome. Morgenochtend zou het vanwege files 3 uur rijden geweest zijn, dus dit is veel meer ontspannen. Morgenochtend vlieg ik naar Baton Rouge voor het volgende toernooi in de VS.